Menu
Tegenslag op laatste training

Tegenslag op laatste training

Het zag er donderdag op de training zo mooi uit. Frank de Boer had een veldspeler meer meetrainen dan vrijdag in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen op het wedstrijdformulier mag staan en scherp doch ontspannen werd de laatste oefensessie afgewerkt. Maar na een uur kwam een forse tegenslag. Toen moest Daley Blind opeens met een rugblessure van het veld. Hoe ernstig de blessure is, moet worden afgewacht. De linksback wordt onderzocht. Of hij de wedstrijd tegen Heerenveen haalt, is nog niet bekend.

Het zonnetje scheen, de mutsen waren in de kleedkamer achtergebleven en alleen Ryan Babel achtte het nog nodig met handschoenen op het trainingsveld te verschijnen. Ajax bereidde zich donderdagochtend voor op het volgende competitietreffen, de volgende finale in een resterende reeks van vier.

De voorbereiding op de wedstrijd tegen Heerenveen is de kortste die een club kan hebben als er geen midweekse verplichtingen zijn. Zondagavond tegen half zeven stapte Ajax van het veld in Eindhoven, vrijdagavond 20:00 uur stappen ze in de ArenA het gras weer op. Met een uitlooptraining en een vrije dag komt het aantal trainingen in de voorbereiding op de vierde finale van het einde op precies twee. Gelukkig is Ajax door de vele midweekse wedstrijden dit seizoen ervaren in een korte aanloop naar een volgende wedstrijd.

De Boer spreekt met Mitchell Dijks, de mogelijke vervanger van Daley Blind. De Boer spreekt met Mitchell Dijks, de mogelijke vervanger van Daley Blind.

Een probleem was het dan niet. Conditietrainer Björn Rekelhof liet de Ajacieden oefeningen doen waarbij de lach nooit ver weg was. Zo startte een duo met een oefening waarbij de ene helft mocht bepalen wat er gedaan moest worden. De keuze bestond uit rechts of links springen over een hekje, rechts of links shuffle of links of rechts de draai. Zo moesten ze goed op elkaar kunnen reageren en elkaar snel kunnen volgen. Bij een andere oefeningen hadden de spelers allemaal een bal, riep Rekelhof opeens een naam waarna iedereen zich op de desbetreffende persoon stortte. Hilariteit alom.

Daarna kwam de bal nadrukkelijker in beeld. Na enkele oefeningen werden er partijvormen getraind, maar na het in ontvangst nemen van zijn oranjehesje stapte Daley Blind van het veld. Daardoor was wel het oneven aantal Ajacieden verdwenen, maar het feit dat de international en vaste keuze Blind de laatste training voor Heerenveen niet kon volbrengen, was wel een tegenslag.

Een mri-scan die direct werd gemaakt, liet geen schade aan de rug zien. Wel is er sprake van een overbelaste rugspier. Blind is daardoor een twijfelgeval voor de wedstrijd van morgen.

Houd Ajax TV in de gaten voor een voorbeschouwing op de wedstrijd met Kolbeinn Sigthórsson.

Tekst en foto's: Ajax.nl