Menu
Tegenstander uitgelicht: FC Groningen

Tegenstander uitgelicht: FC Groningen

In de tweede speelronde van de Eredivisie komt FC Groningen op bezoek in de Amsterdam ArenA. Ajax.nl praat je in vijf punten bij over de opponent.

1. Seizoen begonnen met gelijkspel
FC Groningen begon de competitie dit seizoen met de Derby van het Noorden. Na een valse start stonden de Groningers met 2-0 achter bij rust. In de tweede helft wist het team van Ernest Faber de wedstrijd nog om te draaien. Nieuwkomer Lars Veldwijk en Mimoun Mahi, 2 keer scorend vanaf 11 meter, waren verantwoordelijk voor de doelpuntenproductie. Uiteindelijk hield Groningen een punt over aan het duel (3-3).

2. Wisselvallige voorbereiding
De voorbereiding van Groningen verliep wisselvallig. Er werd gewonnen van FC Emmen (4-3), gelijk gespeeld tegen Granada CF (2-2) en verloren van Real Sociedad (0-2).

Mimoun Mahi scoorde twee keer vanaf de penaltystip tegen sc Heerenveen.
Mimoun Mahi scoorde twee keer vanaf de penaltystip tegen sc Heerenveen.

3. Veel transfers deze zomer
Bij FC Groningen hebben tijdens de transferperiode heel wat mutaties plaatsgevonden. Onder andere Bryan Linssen, Alexander Sorloth, Simon Tibbling en Hedwiges Maduro verlieten de club. Ook werden er versterkingen aangetrokken, met als opvallende namen Mike te Wierik en Lars Veldwijk.

4. Mexicaanse huurling van Manchester City
Afgelopen donderdag werd bekend dat Groningen nog een nieuw gezicht mag verwelkomen. De Mexicaan Carlos Uriel Antuna Romero wordt voor twee seizoenen gehuurd van Manchester City. Komende maandag is pas zijn officiële presentatie dus Ajax heeft zondag niks te vrezen van de aanwinst.

5. Achtste in seizoen 2016-2017
In het afgelopen Eredivisieseizoen eindigden de Noordelingen op een achtste plaats, Mahi (17 goals) en Linssen (10) waren vorig jaar de topschutters aan Groningse zijde. In de play-offs voor Europees voetbal werd de Trots van het Noorden uitgeschakeld door AZ. Ook dit seizoen is de Europa League weer de doelstelling, Faber zei met een ambitieuze groep en staf met name te willen strijden voor betere resultaten in thuiswedstijden en daarmee een plaats in de play-offs om Europees voetbal te veroveren.

Tekst: Ajax.nl/Dries Govers
Foto's: Pro Shots