Menu
Tegenstander uitgelicht FC Twente

Tegenstander uitgelicht FC Twente

In de eigen Amsterdam ArenA treft Ajax zondag om 16:45 uur FC Twente. Om in het spoor te blijven van Feyenoord is winst op de nummer zeven van de Eredivisie van belang. Ajax.nl praat je in vijf alinea’s bij over de tegenstander van aankomende zondag.

Aan de laatste ontmoeting bewaren de Amsterdammers slechte herinneringen. In de Grolsch Veste werd met 1-0 verloren door een benutte penalty van Mateusz Klich. De Poolse middenvelder benutte in zijn eentje al vijf strafschoppen dit seizoen, de gehele Ajax-selectie schoot gezamenlijk vier keer raak vanaf de stip.

De ploeg uit Enschede nam voor het laatst drie punten mee uit de ArenA in het seizoen 2004-2005. Sindsdien wonnen de Tukkers niet meer in Amsterdam.

Bij Ajax – Twente gaan de gedachten natuurlijk terug naar het seizoen 2011-2012 toen de twee teams in een rechtstreeks duel speelden om de landstitel. Ajax won het beladen duel met 3-1 en ging zo met de titel aan de haal.  

Verliezen deed Twente voor het laatst op 5 februari toen Feyenoord op bezoek kwam. Sindsdien heeft de ploeg van René Hake een goede reeks neergezet zonder verlies.

Topscorer is Manchester City-huurling Enes Unal, de spits kan bij een doelpunt in de ArenA de meest scorende Turk ooit worden in de Eredivisie.

Voor Hakim Ziyech volgt een weerzien met zijn oude werkgever. Tijdens de laatste Ajax – Twente verdedigde de middenvelder nog de kleuren van Twente. Die wedstrijd eindigde in een klinkende 4-0 overwinning voor Ajax door doelpunten van Václav Cernt, Mike Van der Hoorn, Viktor Fischer en Amin Younes.

In Amsterdam doet Ajax het traditioneel goed tegen de nummer zes van de ranglijst; geen enkele eredivisieclub maakte in eigen huis meer eredivisie-doelpunten tegen FC Twente dan Ajax, maar liefst 153 keer vonden de Ajacieden het net tegen de aanstaande opponent.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Proshots