Menu
Tegenstander uitgelicht: Heracles

Tegenstander uitgelicht: Heracles

Na het Europese succes van donderdag staat er zondag weer een competitiewedstrijd voor Ajax op het programma. In de eigen Amsterdam ArenA neemt Ajax het op tegen Heracles Almelo. In vijf alinea’s beschouwt Ajax.nl de wedstrijd alvast voor.

Voor Ajax-trainer Peter Bosz betekent dit - na Vitesse vorige week - weer een weerzien met zijn oude werkgever. De huidige trainer John Stegeman staat al sinds 2014 aan het roer bij de nummer negen van de ranglijst. Na een lastige competitiestart heeft Stegeman zijn team goed op de rit. Met name in de tweede helft is het elftal van de oefenmeester scherp voor het doel, maar liefst 72% van de gemaakte doelpunten vielen na de pauze. 

Veel blessures
De club uit Almelo koos er in de winterstop voor om Kristoffer Peterson over te nemen van FC Utrecht. Versterkingen in de breedte zijn geen overbodige luxe voor Heracles, veel spelers kampen met blessures. Zo moeten Vincent Vermeij, Gor Agbaljan, Lerin Duarte en aanvoerder Mark-Jan Fledderus het treffen met Ajax aan zich voorbij laten gaan. Sinds woensdag mag ook de naam van Peter van Ooijen aan het rijtje geblesseerden worden toegevoegd. De middenvelder liep tijdens de training een scheur in zijn meniscus op.

Ajax en Heracles troffen elkaar eerder dit seizoen, op het kunstgras in Almelo wonnen de Amsterdammers betrekkelijk eenvoudig dankzij treffers van Davy Klaassen en de inmiddels vertrokken Nemanja Gudelj. Maar Ajax is gewaarschuwd, de vorige keer dat de Heraclieden op bezoek kwamen eindigde de wedstrijd in 0-0.

Armenteros
Samuel Armenteros is de man waar de doelpunten van worden verwacht. De spits wist tot nu toe al elf keer het net te vinden en deelt samen met Davy Klaassen een derde plaats op de topscorerslijst. Maar de Zweed is niet de enige die een doelpunt kan maken, Heracles is samen met PSV de enige club die 8 verschillende spelers zag scoren.

Lasse Schöne bewaart goede herinneringen aan de wedstrijden tegen Heracles Almelo. De middenvelder van Ajax was betrokken bij elf doelpunten in vijftien eredivisiewedstrijden tegen Heracles. De Deen, die deze week zijn contract verlengde bij de Amsterdammers, wist met Ajax bovendien in de laatste zeven thuiswedstrijden tegen de Almeloërs zes keer de nul te houden.

Tekst: Ajax.nl/Lars Mulder
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst