Menu
Tegenstander uitgelicht: Heracles Almelo

Tegenstander uitgelicht: Heracles Almelo

Het Eredivisie-seizoen 2017-2018 gaat voor Ajax van start in Almelo. Zaterdagavond is Heracles in het Polman Stadion de tegenstander. Ajax.nl licht de tegenstander in vijf alinea's uit.

- De laatste Heracles - Ajax vond ook vroeg in het seizoen plaats. Op 18 september 2016 wonnen de Amsterdammers met 0-2 dankzij doelpunten van Davy Klaassen en Nemanja Gudelj.

- Heracles heeft zich niet onbetuigd gelaten op de transfermarkt. Zo werden onder anderen Dries Wuytens (Willem II), Harm Zeinstra (Cambuur Leeuwarden), Sebastian Jakubiak (SV Rödinghausen) en Jeff Hardeveld (FC Utrecht) aangetrokken. Basiskrachten zoals Mike te Wierik (FC Groningen), Justin Hoogma (Hoffenheim) en Thomas Bruns (Vitesse) zijn vertrokken.

- Samuel Armenteros is ook dit seizoen de onbetwiste spits bij de Almeloërs. De Zweed was vorig seizoen goed voor 19 competitiedoelpunten. Nooit eerder wist een speler van Heracles dit aantal te bereiken in één Eredivisie-jaargang.

Samuel Armenteros, aanvalsleider van Heracles.
Samuel Armenteros, aanvalsleider van Heracles.

* Heracles kende een wisselvallige voorbereiding. De eerste wedstrijden in juli werden overtuigend gewonnen van de Almelose Selectie (1-17) en SVZW (1-7). De laatste drie oefenwedstrijden tegen FC Emmen (2-0), Granada FC (1-3) en Viktoria Köln (2-0) gingen echter verloren.

* Mark-Jan Fledderus, vorig seizoen nog aanvoerder van de Heraclieden, heeft zijn voetbalcarrière afgesloten. Joey Pelupessy neemt de aanvoerdersband van hem over. De 24-jarige middenvelder speelde vorig seizoen alle 34 eredivisiewedstrijden.

Lees ook: Tegenstander uitgelicht: Heracles Almelo

Tekst: Ajax.nl/Lars Mulder
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst