Menu
Tegenstander uitgelicht: Legia Warschau

Tegenstander uitgelicht: Legia Warschau

Voor Ajax wacht morgen de returnwedstrijd in eigen huis tegen het Poolse Legia Warschau. De eerste wedstrijd van het tweeluik met de Polen eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Aan Ajax de taak om morgen in een uitverkochte Amsterdam ArenA de achtste finales in de UEFA Europa League te bereiken. Ajax.nl praat je in drie alinea’s bij over de club uit de Poolse hoofdstad: Legia Warschau.

* Ajax speelde in Polen met 0-0 gelijk tegen Legia, waardoor het noodzakelijk is om donderdag in eigen huis een doelpunt te maken. Twee seizoenen geleden troffen Ajax en Legia elkaar ook in de zestiende finales van de Europa League. De wedstrijd in de ArenA eindigde toen in een 1-0 overwinning voor Ajax. Het enige doelpunt van de avond kwam op naam van Arek Milik. Hij verschalkte in de 34ste minuut doelman Dusan Kuciak met een prachtig schot van buiten het strafschopgebied.

* Legia kent geen lekkere generale richting het duel met Ajax. In de Poolse competitie verloor de ploeg met 1-3 van Ruch Chorzów, de nummer 15 op de ranglijst. Legia keek in de rust al tegen een 0-2 achterstand aan en na rust werd het zelfs nog 0-3. In de 84ste minuut wist Legia nog wel iets terug te doen door de 1-3 te maken, maar verder dan de eretreffer van Miroslav Radovic kwam het niet. Door het puntverlies heeft Legia slechte zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap.

* Bij Legia speelt sinds dit seizoen een oude bekende voor Ajax-trainer Peter Bosz: middenvelder Valeri Qazaishvili, die van 2011 tot 2016 bij Vitesse speelde, is sinds dit seizoen speler van de Poolse topclub. Qazaishvili zal goede herinneringen hebben aan het spelen van wedstrijden in de Amsterdam ArenA. In seizoen 2013-2014 won hij met Vitesse in Amsterdam en tekende hij in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd voor de enige treffer van de wedstrijd: 0-1.

Tekst: Ajax.nl/Bas Tolenaars
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst