Menu
Tegenstander uitgelicht: PEC Zwolle

Tegenstander uitgelicht: PEC Zwolle

PEC Zwolle kent onder Ron Jans een mindere eerste seizoenshelft. Bij de start van de tweede competitiehelft zijn de Zwollenaren terug te vinden op een teleurstellende zestiende plaats in de Eredivisie. Ajax.nl praat je bij over de tegenstander van zondag.

Na de knappe achtste plaats van vorig seizoen loopt het in 2016/2017 nog niet zoals gewenst in Zwolle. Na alle tegenstanders een keer te hebben ontmoet, wist PEC maar drie keer de volle buit te pakken. Vijf keer speelden de Blauwvingers gelijk en de overige negen duels gingen verloren. PEC Zwolle wist alleen ADO Den Haag, Excelsior en Go Ahead Eagles te verslaan.

Voormalig-Ajacied Mickey van der Hart is dit seizoen vaste waarde in het team van Ron Jans.
Voormalig-Ajacied Mickey van der Hart is dit seizoen vaste waarde in het team van Ron Jans.

Ron Jans heeft met zijn team de vorm dus nog niet te pakken. Laatst gaf de oefenmeester ook aan dat hij aan zijn laatste seizoen in Zwolle bezig is. Hij zal zijn aflopende contract niet verlengen. De hoofdtrainer was in Zwolle erg succesvol, hij behaalde met de club de hoogste eindklassering in de Eredivisie ooit en won de nationale Beker en de Johan Cruijff Schaal. Beide prijzen werden behaald tegen Ajax.

Aangezien er nog maar drie keer werd gewonnen dit seizoen, heeft PEC niet een uitgesproken topschutter in de ploeg. Quincy Menig en Younes Moktar waren het vaakst op het scoreformulier terug te vinden, zij scoorden beide drie keer. Naast Menig heeft Ajax nog een huurling bij de tegenstander van komende zondag; Django Warmerdam speelt dit seizoen ook in het blauw-witte-tricot.

In het doel van PEC Zwolle staat eveneens een bekend gezicht uit Amsterdam. Mickey van der Hart, die in 2012 werd verkozen als talent van de Toekomst, speelt sinds 2015 in Zwolle. De Amstelvener wist dit seizoen zijn doel slechts drie keer schoon te houden.

Tijdens de winterstop werd NEC met 2-1 verslagen door PEC Zwolle in Marbella.
Tijdens de winterstop werd NEC met 2-1 verslagen door PEC Zwolle in Marbella.

Net zoals Ajax heeft PEC Zwolle het jaar 2017 afgetrapt in de Zuid-Europese zon. Ron Jans vertrok met zijn team naar het Spaanse Mijas. Tijdens het trainingskamp werd er geoefend tegen NEC. De Zwollenaren wonnen de wedstrijd met 2-1.

Ajax speelde eerder dit seizoen in de eigen Amsterdam ArenA al tegen PEC Zwolle. De ploeg uit Overijssel werd met 5-1 verslagen. Davinson Sanchez (2x), Kasper Dolberg (2x) en Bertrand Traoré zorgden voor de Amsterdamse productie. Vorig seizoen wist Ajax in Zwolle met 0-2 te winnen. Amin Younes en Thulani Serero maakten de treffers. Donny van de Beek maakte zijn debuut in de Eredivisie, hij stond in de basis.

Tekst: Ajax.nl/Dries Govers
Foto’s: ProShots