Menu
Tegenstander uitgelicht: VVV Venlo

Tegenstander uitgelicht: VVV Venlo

Fris, verrassend en onervaren; het zijn termen die in een adem worden genoemd met VVV-Venlo. Ajax.nl licht de verrassende nummer vier van de Eredivisie én komende opponent in vijf alinea's uit.

* VVV keerde na een afwezigheid van vier jaar weer terug in de Eredivisie. De ploeg van Maurice Steijn legde afgelopen seizoen met 80 punten beslag op de titel in de Jupiler League. Jong Ajax, toen onder leiding van Marcel Keizer, toonde zich met 76 punten de grootste uitdager voor de koppositie.

* De promovendus heeft ook in de Eredivisie de wind in de zeilen. Het seizoen begon voortvarend met overwinningen op Sparta Rotterdam (3-0) en FC Twente (1-2). Een droomstart, want met een vierde plek hoeft VVV alleen Vitesse (1), FC Utrecht (2) en PSV (3) voor zich te dulden.

* Vito van Crooij ontpopt zich tot uitblinker aan de kant van VVV. De 21-jarige rechtsbuiten, afkomstig uit de eigen jeugdopleiding, stal met twee treffers de harten van de fans. Een mooi record is in zicht. Keisuke Honda was in het seizoen 2009-2010 de enige VVV-speler ooit die in de eerste drie wedstrijden het net wist te vinden.

Honda vervolgde zijn carrière na VVV bij CSKA Moskou.
Honda vervolgde zijn carrière na VVV bij CSKA Moskou.

* Fans kijken uit naar de eerste minuten van Mink Peeters in het shirt van VVV. De club verzekerde zich afgelopen week van de diensten van de linksbuiten van Real Madrid. Het 19-jarige talent speelde in de jeugd voor Ajax, maakte vervolgens de stap naar Madrid en kan in De Koel zijn debuut gaan maken in de Eredivisie.

* VVV beschikt over een tiental nieuwe spelers. Doelman Lars Unnerstall (Fortuna Dusseldorf) en
middenvelder Terry Antonis (PAOK Saloniki) kwamen transfervrij over. Verdediger Damian van Bruggen (PSV) en aanvallers Tarik Tissoudali (Le Havre), Etienne Amenyido (Borussia Dortmund) en Lennart Thy (Werder Bremen) werden als huurlingen gepresenteerd.

Lees ook: Lichte spierblessure Kluivert

Tekst: Ajax.nl/Sven Koeneman
Foto: Pro Shots