Menu
Tegenstander uitgelicht: Werder Bremen

Tegenstander uitgelicht: Werder Bremen

Ajax speelt zaterdag het eerste oefenduel van de voorbereiding op het seizoen 2017-2018. Marcel Keizer zal voor het eerst als hoofdcoach aan de aftrap verschijnen bij een duel van Ajax 1. Werder Bremen is in Oostenrijk de tegenstander van de Ajacieden. Om 16:00 uur wordt er afgetrapt op het veld in Mayrhofen waar Ajax deze week het trainingskamp had. In een paar alinea’s praat Ajax.nl je bij over de opponent uit Duitsland.

Bij Werder Bremen is Niklas Moisander een bekende van de Amsterdammers. De Fin speelde in de periode 2012-2015 voor Ajax waar hij ook nog aanvoerder was. Met Ajax won Moisander het landskampioenschap twee keer en speelde hij in de Champions League.

Topclub
In de periode 2004-2010 was Werder Bremen een echte topclub in de Bundesliga. Bijna elk seizoen eindigde Werder in de top 3 van de competitie. Vanaf 2011 ging het minder met de club en belandde Werder Bremen in het rechterrijtje. Afgelopen seizoen haalde de club met de achtste plaats de beste positie in de laatste zeven jaar.

Speler -> Assistent -> Hoofdcoach
Alexander Nouri is de coach van Werder Bremen. De oud-speler is al sinds 2014 in dienst van de club als assistent en als trainer van het tweede elftal. Op 18 september 2016 werd hij hoofdcoach van de Duitse club.

Werder heeft heel wat bekende oud-spelers. Mesut Ozil en Kevin de Bruyne zijn twee actuele toppers in Europa die bij de club uit Noord-Duitsland hebben gespeeld. Daarnaast zijn er ook een aantal spelers die zowel voor Werder Bremen als voor Ajax hebben gespeeld. Naast Moisander behoren onder andere Markus Rosenberg, Petri Pasanen, Frank Verlaat en Angelos Charisteas tot dit gezelschap.  

Tekst: Ajax.nl/Dries Govers
Foto: ProShots