Menu
'Teleurgesteld over eerste helft'

'Teleurgesteld over eerste helft'

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden was Frank de Boer vorig jaar een stuk beter te spreken over het spel van Ajax in Camp Nou. De 4-0 weerspiegelde destijds niet het goede verweer dat Ajax een halve wedstrijd bood. Dinsdagavond was het min of meer andersom na de 3-1-nederlaag. ,,Na rust heb ik spelers zien opstaan, maar dat wil je liever vanaf de eerste seconde zien.”

Natuurlijk, de statistiek was mooi. Ajax is de eerste ploeg die dit seizoen scoort in Camp Nou. Samen met Paris Saint-Germain is de kampioen van Nederland verantwoordelijk voor de enige drie tegentreffers in de eerste elf officiële duels van Barcelona dit seizoen. Heel even had Ajax in de slotfase zelfs nog uitzicht op een punt, maar dat zou gezien het wedstrijdverloop niet minder dan een klein wonder zijn geweest. Met name op basis van de eerste helft kon De Boer na afloop zijn chagrijn nauwelijks onderdrukken. ,,Ik heb vooraf gevraagd respect te hebben voor de tegenstander, maar wel ons eigen spel te spelen. Met de borst vooruit moesten we laten zien wat we konden. Zowel als team als individu. Helaas heb ik dat de eerste 45 minuten niet gezien. Daar was ik erg teleurgesteld en boos over. Dat heb ik de spelers ook duidelijk verteld in de rust.”

Het verschil met de wedstrijd van vorig jaar was groot. ,,Toen speelden we veel beter. We hadden voor rust bijna nog meer balbezit dan Barcelona en bijna evenveel kansen”, zo sprak De Boer. ,,Dat was nu totaal anders. Natuurlijk, ons middenveld was compleet anders dan vorig jaar. En het middenveld bepaalt vaak het ritme van het team. Dat was vandaag niet top. Daarnaast waren ook onze linksback en linksbuiten er vorig jaar niet bij. En we misten met Thulani Serero en Nicolai Boilesen ook twee jongens met aardig wat ervaring in de Champions League. Maar dat mag allemaal geen excuus zijn.”

Over Ajax’ optreden in de tweede helft was De Boer een stuk beter te spreken. ,,Na rust heb ik spelers zien opstaan. Toen hebben we onze rug gerecht. Al kwam dat ook omdat Barcelona op een gegeven moment van de zesde naar de derde versnelling terugschakelde. Dan zie je dat je af en toe mee kan komen. Maar die instelling had ik liever vanaf de eerste seconde gezien. Uiteindelijk hadden we me een beetje geluk zelfs nog de gelijkmaker kunnen maken. Dan zit je na afloop toch met een iets gevoel in de kleedkamer. Toch hebben we er na rust wel alles aan gedaan om een redelijk resultaat neer te zetten. Daar zijn we in geslaagd.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst