Menu
Teleurstellend gelijkspel Ajax Vrouwen

Teleurstellend gelijkspel Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond twee kostbare punten in de titelstrijd verloren. Op bezoek bij sc Heerenveen kwam de koploper niet verder dan 0-0. Het verschil tussen Ajax en nummer 2 FC Twente bedraagt drie speelronden voor het einde zes punten. Daarbij heeft Twente nog een wedstrijd tegoed.

Het duel tussen Ajax en Heerenveen op sportpark Skoatterwâld was er een om snel te vergeten. Het was vanuit Ajax-perspectief bezien de minste wedstrijd van het seizoen. Tegenover het doelpuntloze treffen in Friesland stond een galavoorstelling in Hengelo, waar nummer 2 FC Twente met 7-1 te sterk was voor bekerfinalist ADO Den Haag. Dankzij die zege kroop Twente weer wat dichter richting Ajax.

Een week na de klinkende 5-1 bekerzege op PSV kwam Ajax onder de rook van het Abe Lenstra Stadion een stuk slechter voor de dag. Trainer Ed Engelkes had zijn opstelling op twee posities gewijzigd. Eli Sarasola (vorige week afwezig wegens ziekte) keerde terug onder de lat. Kelly Zeeman verving Daphne Koster (hoofdblessure) in de defensie.

Kopbal op de lat
Kerstin Casperij was namens de thuisploeg het dichtst bij een doelpunt in de eerste helft. De nummer 9 van Heerenveen zag haar kopbal op de lat belanden. Ajax kon daar vijf minuten voor rust pas voor het eerst iets tegenover stellen via Marjolijn van den Bighelaar. Het gaf aan hoe lastig Ajax het in Friesland had.

Na rust werd het niet veel beter. Heerenveen (dat eerder dit seizoen in eigen huis nog met 0-4 van Ajax verloor) weerde zich goed tegen de onmachtige koploper. Met de inbreng van drie verse krachten probeerden de Ajax Vrouwen nog iets te forceren. Het leverde vlak voor tijd slechts een zacht schot van Mandy Versteegt en een hachelijk moment voor het doel van Heerenveen op. De Friezinnen kwamen op hun beurt ook nog in de buurt van een treffer, maar de inzet van Tiny Hoekstra verdween een halve meter over het doel.

Volgende wedstrijd
De Ajax Vrouwen hervatten de competitie over twee weken (13 mei) met een thuiswedstrijd tegen de vrouwen van Telstar. De aftrap is om 19:30 uur.

Opstelling Ajax Vrouwen: Sarasola, Van Lunteren, Zeeman, Van Dongen, Hogewoning (70. Hoogendijk), Oudemast (55. Van der Most), Middag, Kaagman, Pieëte (74. Versteegt), Bakker, Van den Bighelaar.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Henry van Dijk