Menu

Teleurstellend verlies Jong Ajax

Jong Ajax heeft, na de goede reeks van de afgelopen weken, donderdagavond verloren. In Eindhoven was Jong PSV met 2-0 te sterk. ,,Frustrerend", noemde trainer Van den Brom het verlies, temeer omdat er twee persoonlijke fouten aan de doelpunten vooraf gingen.

Voor rust speelde Ajax, met Angelos Charisteas in de spits, eigenlijk heel goed. Er werden weinig kansen weggegeven en de Amsterdammers controleerden de wedstrijd. Tom Kalkhuis was met een schot dichtbij een doelpunt, maar de aanvaller vond de Eindhovense keeper op zijn weg.

Tien minuten na rust ging Jan Vertonghen in de fout. De middenvelder dacht makkelijk weg te kunnen draaien van zijn tegenstander, maar het leidde jammer genoeg tot balverlies. PSV strafte de fout af door doelman Henrik Moisander te passeren.

Tien minuten later maakte Milano Koenders een inschattingsfout. De verdediger dacht dat Moisander uit zijn doel zou komen, maar toen dat niet gebeurde was het te laat. Gerald Sibon profiteerde van de onoplettendheid en maakte de 2-0.

,,Als je verliest van een beter team, kun je er vrede mee hebben”, stelde Van den Brom. ,,Maar wij speelden beter, domineerden vooral in de eerste helft. We moeten niet alleen leren goed te spelen, maar ook zakelijk. Want als je dat niet doet kun je je eigen team benadelen, zoals vanavond gebeurde. We hadden net de stijgende lijn te pakken, nu lopen we weer achter de feiten aan. Ik ben er doodziek van”, aldus de duidelijk teleurgestelde trainer.


Opstelling Jong Ajax: Moisander, Koenders, Boakye, Schilder, Kok, Sahadewsing, Vertonghen, Keizer, Kalkhuis ('55 Sarpong), Charisteas, Martina ('20 Boerrigter, '70 Poepon).