Menu
Teleurstellende start België in kwalificatiereeks

Teleurstellende start België in kwalificatiereeks

België is de EK-kwalificatiereeks teleurstellend begonnen. De equipe waarbij Thomas Vermaelen in de basis stond, kwam tegen Kazachstan niet verder dan 0-0. Het oefenduel dat Zweden tegen Duitsland speelde, ging voor de ploeg van Markus Rosenberg met 3-0 verloren. Ook voor Zdenek Grygera verliep de midweekse oefenwedstrijd niet goed.

Vermaelen stond in de basis bij België en meldde zich in de tweede helft nadrukkelijk voor het vijandelijke doel. Hij kon echter ook het verschil niet maken. Wel speelde de Ajacied de hele wedstrijd. Ook oud-Ajacied Jelle van Damme mocht aan het duel beginnen, maar hij werd na een uur spelen gewisseld.

Markus Rosenberg, die tijdens het WK niet een maal werd opgesteld door bondscoach Lars Lagerback, mocht tegen Duitsland wel opdraven. Hij verving in de zeventigste minuut Wilhelmsson. Maar voor de Zweden viel weinig eer te behalen. Al binnen tien minuten leidde de Duitse ploeg met 2-0 door goals van Schneider en Klose. Net voor rust was het opnieuw Klose die de 3-0 maakte. In de tweede helft kon Zweden de Duitsers wel van het scoren houden.

Zdenek Grygera en Tsjechië konden de kater die het WK ongetwijfeld heeft achtergelaten niet wegspoelen met een knap resultaat in de oefenwedstrijd tegen Servië Montenegro. In Praag wonnen de Serviërs met 1-3. Grygera was een van de vijf Tsjechen die de negentig minuten mochten volmaken. Oud-Ajacied Tomás Galásek zat niet bij de selectie.