Menu
Teleurstelling groot na uitschakeling

Teleurstelling groot na uitschakeling

Bij Ajax A1 was de teleurstelling dinsdagavond groot na de uitschakeling in de UEFA Youth League. Chelsea was in de kwartfinale met 1-0 te sterk. Extra zuur: in de slotminuten werd een goal van Ajax afgekeurd omdat Kaj Sierhuis de keeper gehinderd zou hebben.

,,In de kleedkamer heerste een verslagen sfeer", vertelde trainer Gery Vink, die zag dat zijn team weinig onder hoefde te doen voor Chelsea. ,,Ik denk dat we kunnen terugkijken op een goede wedstrijd. Vooral als je kijkt naar de bereidheid om te werken en het nakomen van de afspraken.”

Kaj Sierhuis over zijn afgekeurde goal: ,,In mijn beleving deed ik niets verkeerd."
Kaj Sierhuis over zijn afgekeurde goal: ,,In mijn beleving deed ik niets verkeerd."

Vink vervolgt: ,,De eerste helft was voetballend ook erg goed. We speelden uitstekend tussen de linies en domineerden de wedstrijd. Alleen dan krijg je vlak voor rust onnodig een goal tegen. Dat doet wat met de groep. De tweede helft was minder van onze kant. We creëerden te weinig. Dan ga je op het laatst alles of niets spelen. We brachten aanvaller Kaj Sierhuis in en speelden op een gegeven moment zelfs met vijf spitsen. Dan moet de bal net een keer goed vallen. Dat gebeurde eigenlijk ook, alleen dat doelpunt van Sierhuis werd afgekeurd. Volgens mij onterecht, maar ik moet de beelden nog zien."

Afgekeurde goal
In de slotminuten draaide linksbuiten Vince Gino Dekker de bal uit een hoekschop in een keer het doel in. De scheidsrechter vond echter dat Sierhuis de keeper hinderde en keurde het doelpunt af. ,,In mijn beleving deed ik niets verkeerd”, reageerde de spits daar na afloop. ,,Ik sprong gewoon omhoog en de keeper grabbelde. In de Eredivisie of de Premier League was het zeker een goal geweest. Hier helaas niet."

Gery Vink: ,,In de kleedkamer heerste een verslagen sfeer."
Gery Vink: ,,In de kleedkamer heerste een verslagen sfeer."

Goalgetter Sierhuis werd in de slotfase ingebracht om de 1-0-achterstand ongedaan te maken. Het grootste gedeelte van de wedstrijd zag hij vanaf de zijlijn. ,,Dan beleef je de wedstrijd heel anders. Als je in het veld staat, ben je na vijf minuten alle spanning kwijt. Nu niet. Toen ik erin kwam heb ik alles gegeven, ik bleef het vertrouwen houden dat de gelijkmaker zou vallen. Helaas. De sfeer in de kleedkamer was heel apart. De koppies hingen naar beneden, de teleurstelling overheerste. Maar we zijn ook trots op het toernooi dat we hebben gespeeld. We deden zeker niet onder voor Chelsea en hebben laten zien dat we bij de beste teams van Europa horen."

Tekst: Ajax.nl/Timo Bruijns
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees