Menu

'Teleurstelling groter dan ooit'

Aan het einde van de woensdagmiddag deed Ajax de gebruikelijke uitlooptraining. Voor de basisspelers betekende dat vooral een beetje lopen, wat balbehandeling en veel stretchen. De reserves van het duel tgen AC Milan deden nog een partij. Rafael van der Vaart stak na het uitlopen zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken.

Nadat René Wormhoudt met de basisspelers van dinsdag een paar rondjes had gelopen en met hen baloefeningen en de stretching had gedaan, mochten de 'starters' alweer van het veld. Het gezicht van Rafael van der Vaart stond nog steeds op onweer. De aanvoerder van Ajax kon nog maar moeilijk verkroppen dat Milan-doelman Dida zijn inzet vlak voor tijd uit het doel wist te houden. ,,Ik schoot de bal goed in'', aldus Van der Vaart. ,,Ik dacht ook dat-ie zou zitten. Het was een prima redding van die keeper.''

Maar dat maakte de nederlaag niet makkelijker te verwerken voor de middenvelder van Ajax, die dinsdag pas voor de eerste keer tegen AC Milan in actie kwam. ,,Op de een of andere manier was voor mij de teleurstelling groter dan ooit'', liet Van der Vaart op weg naar de kleedkamer weten.

Ronald Koeman, Ruud Krol en Tonny Bruins Slot hielden zich voornamelijk bezig met de reserves, die een aantal partijtjes op een klein veld moesten spelen. En de mannen gingen er fel tegenaan, zoals altijd aangespoord door Krol, die eiste dat er 'druk gezet' zou worden.

Na een reeks wedstrijdjes van drie minuten mochten ook de reserves met Wormhoudt aan de cooling-down en het rekken en strekken beginnen.