Menu
'Teleurstelling maar geen schande'

'Teleurstelling maar geen schande'

Aron Winter is sinds dit seizoen hoofdcoach bij Ajax O19. Het hoogste jeugdelftal werd deze week uitgeschakeld in de UEFA Youth League door Real Madrid. Komende zaterdag wacht Feyenoord in de mini-klassieker. De 50-jarige coach deelt maandelijks zijn ervaringen op Ajax.nl.

Na het verlies tegen Real Madrid is de teleurstelling heel groot. Maar je speelt natuurlijk tegen een heel goede ploeg met veel goede voetballers. De wedstrijd had duidelijk twee gezichten. In de eerste helft speelden we minder dan in de tweede. In de beginfase was Real oppermachtig, na de eerste 25 minuten kregen we steeds meer grip op de wedstrijd. Dat kwam vooral omdat we sneller door gingen dekken van achteruit en omdat we op het middenveld koppeltjes hadden gemaakt. Op het eind van de wedstrijd namen we wat meer risico waardoor de Madrilenen via de omschakeling gevaarlijk werden.

Geen schande
Ik vind dat Real niet verdiend heeft gewonnen. In de laatste fase van de wedstrijd kregen wij namelijk erg goede kansen. Zij komen via een fout van ons dan op 2-1, erg zonde. Na afloop van de wedstrijd vertel ik dan toch de positieve dingen in de kleedkamer tegen de jongens. Bijvoorbeeld dat we ons goed terug knokten in de wedstrijd, waardoor het duel kantelde. Daaruit blijkt dat onze fysieke gesteldheid erg goed in orde is. Tot slot heb ik de jongens verteld dat het geen schande is om tegen zo’n topploeg te verliezen.

Aron Winter met zijn technische staf voorafgaand aan het duel met Real Madrid.
Aron Winter met zijn technische staf voorafgaand aan het duel met Real Madrid.

We hadden ons zeker kunnen plaatsen voor de halve finale. Voor onze jongens blijft het ondanks het verlies een erg leerzame wedstrijd. We spelen tegen teams die je in Nederland niet tegenkomt. Erg veel goede voetballers en in de omschakeling levensgevaarlijk. Dit soort wedstrijden zijn van heel hoog niveau.

Feyenoord
Komende zaterdag wacht Feyenoord, we moeten meteen weer door. Het is niet optimaal dat er dan een reisdag tussen zit. De jongens die hebben gespeeld zullen het rustig aan moeten doen richting die wedstrijd. Vrijdag hebben we nog een training op het programma.

De wedstrijd tegen Feyenoord wordt essentieel voor de titel. We moeten er alles aan doen om te winnen. Op die manier houden we alles in eigen hand, we krijgen PSV namelijk nog thuis. We mogen geen punten meer verliezen.