Menu
Teleurstelling tastbaar bij Ajacieden

Teleurstelling tastbaar bij Ajacieden

De teleurstelling was in de nacht van donderdag op vrijdag tastbaar in de catacomben van het stadion Nacional Arena waar Ajax net was uitgeschakeld in de Europa League. De Amsterdammers zaten helemaal stuk nadat ze na de strafschoppenserie het onderspit hadden gedolven. ‘Dit is zo zuur’, was de algemene opinie van de Ajacieden die zich snel hopen te herpakken, omdat zondag ADO Den Haag alweer wacht.

Toby Alderweireld stond snel na de deceptie de pers al te woord. Ook bij de Belgische verdediger stond de deceptie op zijn voorhoofd geschreven en toch kon hij het opbrengen realistisch te zijn. ,,De grootste teleurstelling uit mijn carrière was drie jaar geleden onder trainer Martin Jol, toen we op de laatste speeldag net geen kampioen werden. Maar dit komt dicht in de buurt. Ik had goede moed dat we hier door zouden kunnen komen. En als je langer op 0-0 kan blijven dan vloeit het geloof bij hun een beetje weg. De eerste storm kwamen we goed door, maar toen we dachten echt controle te hebben, kregen we de goal tegen. We hebben zelf ook genoeg kansen gehad. Als we iets koelbloediger waren, dan hadden we gescoord. Als je de 2-1 binnen prikt, dan hadden we een goede uitgangspositie.”

Alderweireld keek al snel verder dan deze wedstrijd. ,,Ik ben teleurgesteld, dat overheerst maar we moeten de koppen zo snel mogelijk richting ADO brengen. We moeten ons nu helemaal richten op de tweede helft van de competitie en de beker.”

Toby Alderweireld: 'Nu richten op de competitie en beker.' Toby Alderweireld: 'Nu richten op de competitie en beker.'

Ook Christian Eriksen blikte kort terug op deze domper. ,,Het was heel stil in de kleedkamer, ik denk dat iedereen voor zichzelf aan het bedenken was wat er mis was gegaan. De ballen vielen niet goed voor ons. De entourage hielp hun denk ik wel, maar voor ons maakte dat niet uit. Ik bleef het geloof houden, we wisten dat we kansen hadden en hadden moeten scoren. Hoe lang deze teleurstelling zal nadreunen weet ik niet. Gelukkig hebben we heel snel weer een wedstrijd. Dat is op dit moment wel lekker. De punten die we kunnen meenemen uit deze wedstrijd zijn dat we wel aardig hebben kunnen voetballen, dat ons positiespel beter was, maar dat we geen goals hebben gemaakt."

Op de vraag of deze nederlaag zal meespelen in de wedstrijd tegen ADO Den Haag, aanstaande zondag, antwoordde aanvoerder Siem de Jong: ,,Ik denk dat iedereen zondag iets wil rechtzetten!"

Tekst: Ajax.nl/Monique Janse
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst