Menu
Teleurstelling verwerken met voetvolley

Teleurstelling verwerken met voetvolley

Soms is het goed om na een teleurstellende wedstrijd even de zinnen te verzetten. Daags na VVV-Venlo - Ajax (2-2) verwerkte een aantal Ajacieden het gelijkspel met een partijtje voetvolley. Op het speciale voetvolleyveldje op de Toekomst hadden ze veel bekijks tijdens de openbare training.

Als de uitlooptraining een goed uur bezig is, sprint Frank de Boer ineens weg van het trainingsveld. De hoofdcoach van Ajax verlaat de kleine groep spelers waarmee hij op dat moment samen met zijn staf aan het werk is. De supporters langs de lijn krijgen bevestigd wat anderen inmiddels al doorhebben; er gebeurt deze ochtend nog meer op de Toekomst. De run van De Boer eindigt uiteindelijk achter de omheining waar vijf basisspelers van zondag zich vast opwarmen voor een partijtje voetvolley. Dankzij De Boer kunnen ze alsnog 3-tegen-3 spelen.

Het trio Janssen – De Jong – Vertonghen neemt het op tegen het drietal Sulejmani – Eriksen – De Boer. De Serviër en Deen hebben een goede aan hun trainer, want als er iemand fanatiek is, en een ruime voetvolleyervaring heeft, is het de 41-jarige De Boer wel. Het selecte groepje fans dat inmiddels al een tactische plek langs het veldje heeft ingenomen, krijgt snel gezelschap van de andere vakantiegangers. Van een afstandje zien ze enkele mooie hoogstandjes van de Ajacieden.

Een klein deel van de supporters laat het mini-toernooitje aan zich voorbij gaan. De achterblijvers concentreren zich op André Ooijer en Vurnon Anita die beurtelings keeper Jeroen Verhoeven onder vuur nemen. De aanwezigheid van assistent-coach Dennis Bergkamp is voor een aantal Bergkamp-fans ook reden om hun plek langs het trainingsveld niet op te geven. Bovendien blijken ze uiteindelijk pole position te staan voor een foto en handtekening. Terwijl de voetvolleyspelers nog in volle gang zijn, zoeken de revaliderende Aras Özbiliz (rug) en Eyong Enoh (hamstring) de kleedkamer op. Die handtekeningen hebben de wachtende supporters alvast gescoord. Voor de andere krabbels is er deze ochtend een stuk meer concurrentie.

Ajax TV sprak na de training met Daley Blind. Het interview is maandagavond in de uitzending van Ajax TV op Eredivisie Live en op deze website te zien.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Theo Janssen werkt de bal over het net. Theo Janssen werkt de bal over het net.
De fans bekijk het partijtje voetvolley onder een aangenaam zonnetje. De fans bekijk het partijtje voetvolley onder een aangenaam zonnetje.
Aanvoerder Jan Vertonghen vs. trainer Frank de Boer. Aanvoerder Jan Vertonghen vs. trainer Frank de Boer.
Christian Eriksen vormde een team met Sulejmani en De Boer. Christian Eriksen vormde een team met Sulejmani en De Boer.
Daley Blind sprak daags na zijn ongelukkige optreden tegen VVV met Ajax TV. Daley Blind sprak daags na zijn ongelukkige optreden tegen VVV met Ajax TV.
Aras Özbiliz gaat met een fan op de foto. Aras Özbiliz gaat met een fan op de foto.