Menu

Temmink fluit Ajax - AZ

Scheidsrechter René Temmink zal de topper in de Holland Casino Eredivisie tussen Ajax en AZ fluiten. De wedstrijd heeft zaterdagavond 1 november om 20.15 uur plaats.

Scheidsrechter René Temmink fluit zondag zijn 29ste officiële wedstrijd van Ajax. In 2002 had Temmink de leiding over de Amstel-Cupfinale tussen Ajax en FC Utrecht. Ajax won dat duel met 3-2 door een golden goal van Zlatan Ibrahimovic. De overige 27 wedstrijden die Temmink tot nog floot, waren alle eredivisiewedstrijden. Ajax won 19 keer, speelde 7 keer gelijk en verloor 2 keer. Het totale doelsaldo in alle wedstrijden onder leiding van Temmink is 76 voor en 34 tegen. De grootste zege die Ajax boekte in een wedstrijd met Temmink als scheidsrechter was de 8-0 overwinning op Sparta op 22 maart 1995 in De Meer.

Op 27 mei 2001 floot Temmink ook al de wedstrijd Ajax - AZ. Destijds werd het 5-1 voor Ajax, onder meer door doelpunten van Rafael van der Vaart (2), Andy van der Meyde, Shota Arveladze en Cedric van der Gun.

De laatste officiële wedstrijd van Ajax waarbij Temmink betrokken was, dateert van bijna een jaar geleden. Op 7 december 2002 kwam Ajax onder zijn leiding bij De Graafschap niet verder dan 1-1.