Menu
Ten Cate laat spelers lopen

Ten Cate laat spelers lopen

Dat trainer Henk ten Cate zich groen en geel had geërgerd aan zijn spelers was woensdagavond na de wedstrijd tegen Kozakken Boys al duidelijk. De trainer excuseerde zich voor de wanprestatie van zijn team. Donderdag liet hij zijn spelers lopen, lopen en nog eens lopen.

Ajax had woensdagavond een verlenging nodig gehad om de zaterdag hoofdklasser Kozakken Boys in de tweede ronde van de KNVB Beker te verslaan (1-2). Na het duel excuseerde de trainer van Ajax zich voor de geleverde (wan)prestatie van zijn spelers. Donderdagochtend liet hij de spelers zelf ook voelen hoe zeer hij zich had geërgerd in Werkendam.

De enige die deze training met een bal aan de slag mocht, was de geblesseerde doelman Dennis Gentenaar. De enige die deze training met een bal aan de slag mocht, was de geblesseerde doelman Dennis Gentenaar.

Het was al een teken aan de wand dat er geen ballenzakken het trainingsveld werden opgedragen. En een voetballer wordt het hardst geraakt als hij niet mag doen wat hij het liefste doet: voetballen. De Ajacieden hadden voor deze training niet eens de voetbalschoenen hoeven aantrekken, want ze konden het op loopschoenen af.

Henk ten Cate haalt de niet zichtbare Maarten Stekelenburg uit de loopgroep. Henk ten Cate haalt de niet zichtbare Maarten Stekelenburg uit de loopgroep.

Niet alleen de spelers die daadwerkelijk op het veld van Kozakken Boys in actie waren gekomen, moesten rondjes lopen. Alle fitte Ajacieden waren ertoe veroordeeld. ,,Het was een collectief falen", legde Ten Cate uit. ,,Dan komt het wel eens voor dat de goeden onder de kwaden moeten lijden." Dus liepen onder andere ook Laurent Delorge, Klaas Jan Huntelaar en Maarten Stekelenburg mee. Op een gegeven moment leek het erop dat de spelers mochten stoppen, maar niets was minder waar. ,,Jullie hebben een half uur gelopen", sprak de trainer zijn pupillen toe die de pas al inhielden. ,,Nu omdraaien en de andere kant op. In een hoger tempo."

Erik Heijblok wilde van geen wijken weten. Erik Heijblok wilde van geen wijken weten.

Tegen Erik Heijblok werd na een tijdje gezegd dat hij wel mocht gaan wandelen. Maar de Wieringer wilde daar niets van weten. Toen hij mocht stoppen, gaf hij nog steeds aan dat niet te willen. Pas nadat de trainer hem op gebiedende toon tot stoppen verzocht, hield de doelman halt. Van harte ging dat niet. Heijblok wilde net als zijn collega's tot het bittere einde door blijven lopen als boetedoening voor de bekerwedstrijd. Pas na een vol uur mochten de spelers inrukken.