Menu
Ten Cate: ‘Stam is erbij zondag’

Ten Cate: ‘Stam is erbij zondag’

Ajax kan zondag in de finale van de KNVB Beker tegen AZ beschikken over Jaap Stam. Daar liet trainer Henk ten Cate tijdens de persconferentie van het Nederlandse bekertoernooi geen twijfel over bestaan. ,,Jaap is helemaal fit.”

Stam kampte de laatste weken met een hamstringblessure en moest de spannende seizoensontknoping aan zich voorbij laten gaan. Voor de finale van de KNVB Beker is de aanvoerder tijdig hersteld. ,,Jaap heeft vandaag de hele training meegedaan en dat ging heel erg goed”, liet Ten Cate weten. ,,Hij is erbij zondag. Net als Hedwiges Maduro, die ook weer helemaal wedstrijdfit is.”

De door de KNVB belegde persconferentie, waar zowel Henk ten Cate als AZ-coach Louis van Gaal aanwezig was, werd gehouden in het districtskantoor van de KNVB West 1 in Amsterdam. Het Nederlandse journaille wilde met name weten hoe AZ en Ajax er mentaal voor staan na de voor de Noord-Hollandse clubs teleurstellend verlopen slotweekend van de Eredivisie. Ten Cate zei dat zijn team weer een goede indruk maakte. ,,Maar er lopen nog wel een paar jongens rond bij wie de teleurstelling op het gezicht is af te lezen”, voegde hij er eerlijk aan toe.

Ten Cate vindt het jammer dat het bekertoernooi in Nederland niet ontzettend hoog wordt aangeslagen. ,,In andere landen is de beker een veel belangrijkere prijs”, analyseerde Ten Cate. ,,Dat heeft de KNVB ook wel een beetje aan zich zelf te danken. Het kan allemaal best wel iets grootser en chiquer worden aangepakt.” Maar natuurlijk hoopt de Amsterdamse trainer dat Ajax zondagavond voor het tweede jaar op rij de beker in de lucht mag houden. ,,Het landskampioenschap is de hoofdprijs”, legde hij uit. ,,Maar de beker is ook mooi. Ik hoop dat AZ en Ajax er een leuke finale van gaan maken en dat wij uiteindelijk met 3-2 winnen.”