Menu
Ten Cate: 'Tournament goede test'

Ten Cate: 'Tournament goede test'

Ajax, Atlético Madrid, Arsenal en Lazio Roma strijden vanaf morgen in de ArenA om de eindwinst in het LG Amsterdam Tournament. Trainers en spelers blikten vandaag in het Hilton Hotel in Amsterdam vooruit op de negende editie van het toernooi.

Henk ten Cate en Wesley Sneijder vertegenwoordigden Ajax in het Hilton. Henk ten Cate en Wesley Sneijder vertegenwoordigden Ajax in het Hilton.

De grote afwezige bij de persconferentie was Arsène Wenger. De Arsenal-coach kon niet op tijd in Amsterdam zijn omdat zijn vliegtuig technische problemen had en niet de lucht in mocht. Zijn collega’s Henk ten Cate, Delio Rossi (Lazio) en Javier Agguire (Atlético) waren er wel. Net als voetballers Wesley Sneijder, Robin van Persie (Arsenal), Maxi Rodriguez (Atlético) en Luciano Zauri (Lazio).

Ten Cate legde uit hoe het Tournament goed in de voorbereiding op het nieuwe seizoen past. ,,Bij ons staat alles in het teken van de voorronde van de Champions League”, benadrukte Ten Cate nog maar eens. ,,Ook het Amsterdam Tournament. Onze tegenstanders, Arsenal en Atlético, zijn topploegen. Tegen die teams kunnen we prima kijken hoe we ervoor staan.”

Van Persie en Sneijder: ploeggenoten bij Oranje, tegenstanders tijdens het Tournament. Van Persie en Sneijder: ploeggenoten bij Oranje, tegenstanders tijdens het Tournament.

Atlético, donderdagavond de eerste tegenstander van Ajax in het toernooi, kent Ten Cate goed uit zijn tijd dat hij trainer was bij Barcelona. De Catalanen hadden altijd behoorlijk wat moeite met Atlético. Zelfs in het gouden Barcelona-seizoen 2005-2006 waren de hoofdstedelingen twee keer in de competitie te sterk voor de ploeg van Ten Cate en Rijkaard. ,,Atlético behoort tot de beste ploegen van Spanje. En bovendien hebben ze dit seizoen ook nog eens voor honderd miljoen euro aankopen gedaan. Dat zegt genoeg, lijkt me.”

Ook Arsenal, zaterdag de tweede en laatste tegenstander van Ajax, is natuurlijk een club van formaat. ,,Arsenal is een beetje te vergelijken met Ajax”, zei Ten Cate. ,,Er wordt aanvallend gevoetbald en het is ook een beetje een opleidingsinstituut.”

Grote voetbalnamen achter de tafel tijdens de persconferentie. Grote voetbalnamen achter de tafel tijdens de persconferentie.

Er was nog iemand die woensdagavond de vergelijking trok tussen Arsenal en Ajax: Robin van Persie. De aanvaller noemde Sneijder een echte Arsenal-voetballer. ,,See you next year, Robin”, grapte Sneijder terug. Een heuse primeur tijdens de persconferentie, maar dan wel een met een knipoog.


Kijk hier voor meer informatie over de kaartverkoop van het LG Amsterdam Tournament>>