Menu
Ten Cate verwacht mooi duel

Ten Cate verwacht mooi duel

Ajax staat zondag voor de lastige opgave het een plaats hoger geklasseerde AZ te verslaan. In de eigen ArenA vewacht trainer Henk ten Cate een open en spannende wedstrijd.

,,Ryan Babel speelt zeker", stelde Henk ten Cate vrijdagmiddag onomwonden vast. ,,Ryan Babel speelt zeker", stelde Henk ten Cate vrijdagmiddag onomwonden vast.

Ten Cate proefde donderdag het genot van trainen met 24 fitte spelers. ,,Lang duurde dat echter niet, want na een half uur haakte Michael Krohn-Dehli af met een oude blessure aan de heup,” sprak Ten Cate vrijdagmiddag tijdens de korte persconferentie voorafgaande aan de topper tegen AZ. Bovendien trainden uiteraard ook Kenneth Perez en Wesley Sneijder gewoon mee met de groep, terwijl zij zondag tegen AZ vanwege schorsingen zullen ontbreken. ,,Zonder Sneijder en Perez lever je veel creativiteit in”, bevestigde de trainer een stelling van een journalist. ,,Het is echter niet zo dat het gemis van hun twee zwaarder weegt nu we tegen AZ spelen. Dat is in elke wedstrijd groot."

Urby Emanuelson is Tom de Mul de baas. Urby Emanuelson is Tom de Mul de baas.

Welke achttien spelers Henk ten Cate in de selectie plaats mogen nemen voor de wedstrijd tussen de nummer twee, AZ en de nummer drie, Ajax, bepaalt de trainer zaterdag pas. ,,Dan trainen we nog een keer dus pas daarna maak ik mijn selectie bekend." Wel gaf Ten Cate aan dat Ryan Babel zeker zal spelen. ,,Als het morgen tenminste allemaal goed gaat." De voorhoedespeler is volledig fit en deed afgelopen zondag tegen Willem II ruim een kwartier mee. De een-na-laatste training, deze vrijdag, was besloten. ,,Nou ja, eigenlijk trainen we nooit besloten", weersprak Ten Cate die benaming. ,,Er komen hier zoveel rondleidingen langs dat er wel een paar honderd man de training hebben gezien..."

Ryan Babel en Jaap Stam bekijken de verrichtingen van hun teamgenoten. Ryan Babel en Jaap Stam bekijken de verrichtingen van hun teamgenoten.

In de vrijwel lege ArenA stoomde Ten Cate zijn mannen klaar voor het grote duel van zondag. Dat de competitie na die wedstrijd misschien voor de verliezer al bijna gespeeld is, daar wil Ten Cate niet aan. ,,Een competitie duurt 34 wedstrijden, niet slechts 14 of 15. Er komen straks andere omstandigheden aan en het is maar de vraag hoe iedereen daarmee omgaat. Ik vind het dus schromelijk overdreven om te stellen dat als Ajax of AZ zondag verliest, dat de afstand op PSV voor die ploeg niet te overbruggen is."

Het fraaie affiche Ajax - AZ levert de laatste jaren prachtige duels op. Met voormalige Ajax-trainer Louis van Gaal aan het roer bij AZ en Henk ten Cate bij Ajax zal dat zondag niet anders zijn. Denkt ook Ten Cate. ,,Ik verwacht een open en spannende wedstrijd." Aan de 22 man op het veld nu de taak om het uitverkochte stadion uit zijn dak te laten gaan.

De top 3 ziet er bij het ingaan van de zestiende speelronde als volgt uit:
PSV 15 13 1 1 40 41- 6
AZ 15 11 2 2 35 48-14
Ajax 15 11 1 3 34 36-12