Menu
Ten Cate: 'Vizier op landstitel'

Ten Cate: 'Vizier op landstitel'

Henk ten Cate is ondanks de uitschakeling in het UEFA Cuptoernooi niet van plan op te stappen als hoofdcoach van Ajax. Dat zei hij vrijdagmiddag tijdens de wekelijkse persconferentie.

De persconferentie van Ten Cate was uitsluitend bedoeld voor vragen over de wedstrijd Sparta Rotterdam - Ajax, die zondag op het programma staat. Toch gingen bijna alle vragen in de volgestroomde perskamer over de toekomst van de hoofdcoach. Diverse media meldden deze week dat Ten Cate in onderhandeling is met Chelsea. ,,Ik weet dat Chelsea interesse in me heeft”, vertelde Ten Cate. ,,Maar er klopt niets van alle verhalen die rondgaan. Ik ben coach van Ajax en mijn positie is voor zover ik weet niet in het geding. Vorig jaar ben ik naar Amsterdam gekomen omdat kampioen worden met Ajax mijn grote droom is. En om die droom te realiseren hebben we zondag tegen Sparta een overwinning nodig.”

Ten Cate gaf aan dat zijn team er behoorlijk doorheen zit na het verlies tegen Dinamo Zagreb. ,,Dat lijkt me een open deur”, aldus de trainer. ,,Maar we moeten toch de knop weer om zien te draaien. Sparta is een lastige tegenstander. Dat weten we nog van vorig jaar.” Ajax verloor vorig jaar met 3-0 van de Rotterdammers in een wedstrijd waar Wesley Sneijder rood kreeg en ook Ten Cate naar de tribune werd verwezen.

Of Ten Cate tijdens het duel op Het Kasteel een beroep kan doen op Jaap Stam, Hedwiges Maduro en Urby Emanuelson is de vraag. Het drietal kwam niet ongeschonden uit de strijd met Dinamo Zagreb. ,,We moeten afwachten. Misschien is zondag pas duidelijk of ze kunnen spelen.”