Menu
Ten Cate wil verder in beker

Ten Cate wil verder in beker

Prioriteiten stellen omdat Ajax zo'n druk programma heeft? Trainer Henk ten Cate peinst er niet over. ,,Wij verkeren niet in de situatie om dingen te laten lopen." Dus wil Ajax donderdag ADO Den Haag uitschakelen in het bekertoernooi.

Maarten Stekelenburg stelt zich in op het schot van Kenneth Perez. Kan de doelman morgenavond opnieuw zijn doel schoonhouden? Maarten Stekelenburg stelt zich in op het schot van Kenneth Perez. Kan de doelman morgenavond opnieuw zijn doel schoonhouden?

Met een week waarin UEFA Cup, competitie en bekervoetbal wordt gespeeld, is het weer flink aanpoten voor de Europees spelende Nederlandse clubs. Maar om daardoor de ene competitie boven de andere te stellen, daar voelt Ten Cate helemaal niets voor. ,,Het wordt misschien een ander verhaal als Ajax de laatste jaren prijs aan prijs bijeen heeft gevoetbald. Als je bijvoorbeeld drie jaar op rij kampioen bent geworden en andere prijzen hebt gewonnen, kan je misschien een keer zeggen dat je prioriteiten elders liggen. Maar daar is bij ons geen sprake van. Wij willen verder in de beker. We lijken ook het vertrouwen de supporters te hebben gewonnen, want het stadion zit elke keer heel vol. Dan kan je het niet maken om iets te laten schieten. Dat willen wij ook helemaal niet."

Jaap Stam traint na afloop van het officiële gedeelte van de training nog even op zijn kopkracht. Jaap Stam traint na afloop van het officiële gedeelte van de training nog even op zijn kopkracht.

Dus speelt bekerhouder Ajax morgenavond om de volgende ronde in het bekertoernooi te bereiken. Om dat doel te halen moet ADO Den Haag worden uitgeschakeld. ,,Een paar weken geleden speelden we in de competitie tegen ADO en hadden we nog veel moeite met ze. In alle wedstrijden die wij tot nog toe hebben gespeeld, heeft ADO Den Haag de meeste kansen tegen ons gehad. Voetballend vind ik het helemaal geen slechte ploeg, ze hebben alleen veel pech. Dat zie je vaker als in de onderste regionen bivakkeert. De wet van Murphy lijkt dan wel te gelden: ballen die er via de buitenkant van de paal weer uitgaan enzovoort. Maar er komt een moment dat alles ze wél meezit. Ik wil alleen liever niet dat dat tegen ons zo is."

Behalve een eventuele ommekeer van ADO Den Haag, die er binnenkomt misschien wel komt, heeft het bekertoernooi zijn eigen charmes. ,,Een bekertoernooi heeft altijd verrassingen. Kijk maar naar Groningen en Excelsior die gisteren werden uitschakeld. Het is leuk om naar de verrassingen te kijken, maar ik hoop niet dat het morgenavond bij ons zo ver komt", gruwelt Ten Cate bij de gedachte.

Michael Krohn-Dehli lijkt zich op te maken voor de eerste World Cup schaatsen in het Thialf. De Deense Ajacied is echter bijna fit om weer bij de groep aan te kunnen sluiten. Michael Krohn-Dehli lijkt zich op te maken voor de eerste World Cup schaatsen in het Thialf. De Deense Ajacied is echter bijna fit om weer bij de groep aan te kunnen sluiten.

De trainer hinkt wat zijn opstelling betreft een beetje op twee gedachten. ,,Ik moet er nog even rustig over nadenken of ik deze wedstrijd gebruik om spelers rust te geven. Door de schorsing van Heitinga en de nekblessure van Gabri, die een twijfelgeval is voor morgen, mis ik misschien al twee belangrijke spelers. Ik wil verder komen in de beker, maar in mijn achterhoofd speelt ook het duel tegen PSV mee. Dat is een grote test voor ons. Bovendien hebben we slechts twee dagen rust voor het duel tegen PSV. Win je morgen met het elftal dat je zondag ook zou willen laten spelen, dan neem je dat gevoel weer mee tegen PSV. Ook ADO Den Haag heeft zondag een belangrijke wedstrijd. Zij moeten tegen Sparta."
Ten Cate lichtte een klein tipje van de sluier op over zijn selectie. Nicolae Mitea keert na maandenlang blessureleed terug bij de eerste achttien. ,,Hij heeft maandagavond met Jong Ajax de hele wedstrijd gespeeld en daarin maakte hij een mooie goal. Nicolae is er nog niet helemaal, maar ik wil hem ook belonen voor zijn vorderingen. Dus misschien dat hij er morgenavond weer even aan mag snuffelen."

De wedstrijd Ajax - ADO Den Haag begint donderdagavond om 20.45 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Klik hier voor meer informatie.