Menu
Ten Cate zet zijn team op scherp

Ten Cate zet zijn team op scherp

Ajax trainde aan de vooravond van het UEFA Cupduel met Zulte Waregem in het Ottenstadion, de eigenlijke thuishaven van KAA Gent.

In het stadion, waar Ajax zes jaar geleden met 6-0 van Gent won (de debuutwedstrijd van Rafael van der Vaart), bestond de training voor het grootste gedeelte uit een partij van negen gele hesjes tegen negen blauwe hesjes, met Wesley Sneijder in een oranje hesje als neutrale man die bij de ploeg in balbezit was.

Gabri trotseert goedgemutst de Belgische kou. Gabri trotseert goedgemutst de Belgische kou.

Trainer Henk ten Cate legde op gezette tijden het spel stil om hier en daar aanwijzingen te geven. De gedreven oefenmeester liet zien het aanstaande duel zeker niet als een verplicht nummer te beschouwen en wees zijn spelers op hun individuele verantwoordelijkheden. Tom de Mul moest zijn man opzoeken, Ryan Babel moest zich laten horen en Urby Emanuelson diende feller het duel aan te gaan.
Halverwege de trainingspartij verhoogde Ten Cate de moeilijkheidsgraad door de spelers op te dragen dat zij de bal per keer maar een keer mochten raken. Het leverde een prachtige aanval van het gele team op, door Ten Cate en de overige trainers beloond met een applausje. De Ajacieden oogden, tot tevredenheid van de technische staf, scherp en gretig.

Klaas Jan Huntelaar schudt de hand van Tim Matthys, zijn collega en concurrent in de spits van Zulte Waregem. Klaas Jan Huntelaar schudt de hand van Tim Matthys, zijn collega en concurrent in de spits van Zulte Waregem.

Aandachtig toeschouwer bij de oefensessie van de Amsterdammers was Tim Matthys, de spits van Zulte Waregem. Matthys sprak kort met Thomas Vermaelen, met wie hij in het Belgische jeugdelftal speelde. Maar de echte reden van het bezoek van de aanvaller, die al aardig wat heeft gescoord in de UEFA Cup, leek Klaas Jan Huntelaar te zijn. Matthys schudde de Ajax-spits de hand en poseerde samen met Huntelaar gretig voor de aanwezige fotografen.

Babel liet enkele fraaie bewegingen zien op het lastig te bespelen veld. Babel liet enkele fraaie bewegingen zien op het lastig te bespelen veld.

Ryan Babel stapte moegetraind van het veld. De aanvaller is zo goed als hersteld van een buikgriepje en kan woensdag spelen tegen Zulte Waregem. ,,Het was even vervelend´´, zei Babel. ,,Zo iets halt je toch een beetje uit je ritme.´´ Dat ritme was de aanvaller nu juist weer aan het terugkrijgen na acht weken afwezigheid met een knieblessure. Tijdens de wedstrijd tegen AZ van afgelopen zondag sloeg de vermoeidheid na 75 minuten zichtbaar toe. ,,Ik heb een conditionele achterstand, maar die ben ik snel aan het inhalen´´, aldus Babel. ,,Het ging tegen AZ verder naar behoren. Tijdens mijn revalidatie heb ik veel met de bal getraind, dus dat heb ik onderhouden.´´

De Ajacieden, met Jaap Stam, Thomas Vermaelen en Wesley Sneijder in de voorste gelederen, lopen ter afsluiting van de avondtraining een ronde uit. Ajax is klaar voor Zulte Waregem. De Ajacieden, met Jaap Stam, Thomas Vermaelen en Wesley Sneijder in de voorste gelederen, lopen ter afsluiting van de avondtraining een ronde uit. Ajax is klaar voor Zulte Waregem.

Ook tijdens de training van dinsdagavond liet Babel enkele fraaie bewegingen zien op het gladde veld. ,,Veel jongens hadden rubberen noppen onder en je zag veel spelers uitglijden. Morgen dus pinnen onder.´´ De aanvaller gaf toe voor aanvang van het UEFA Cuptoernooi weinig van de opponent te weten. ,,Ik had nog nooit van Zulte Waregem gehoord, maar ik verwacht een stugge tegenstander. Je speelt niet zomaar in de UEFA Cup. We zullen ze dan ook zeker niet onderschatten.´´