Menu
Ten Hag: ‘Dit is doodzonde, het rendement ontbrak'

Ten Hag: ‘Dit is doodzonde, het rendement ontbrak'

Na 4 overwinningen op rij moest trainer Erik ten Hag deze zondag genoegen nemen met een doelpuntloos gelijkspel tegen ADO Den Haag. De kans om de duimschroeven aan de draaien bij PSV pakte Ajax vandaag niet.

Ten Hag baalde na afloop uiteraard van het puntenverlies. ,,Het is doodzonde dat je vandaag met 0-0 achterblijft. Gezien de kansen in de tweede helft hadden we met 2-0 of 3-0 moeten winnen. Maar het rendement ontbrak. Wel moet ik de ploeg complimenten maken dat we tot heel veel kansen wisten te komen. Het grote pijnpunt is dat we vanuit de controle niet dominant waren en een te laag tempo hanteerden."

Keuze Siem de Jong
Na afloop wilden de journalisten in de perszaal weten waarom Ten Hag de keuze maakte om Siem de Jong in de spits te posteren. ,,Huntelaar en Dolberg waren niet beschikbaar", legt Ten Hag uit. ,,Siem maakte op de trainingen een gedreven indruk. Omdat we ook Lasse Schöne moesten missen, kon Siem de nodige ervaring meebrengen. Hij weet hoe kampioensraces lopen. Ik vind dat hij het heeft waargemaakt. Hij had een goede kopbal en heel veel pech dat die via de paal en de keeper uit de goal ging."

Lees ook: Ajax verzuimt door gelijkspel druk op te voeren
Bekijk ook
: Liveblog: Ajax in mineur na doelpuntloze remise tegen ADO

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots/Stanley Gontha