Menu
Ten Hag: 'Ligt aan ons hoe lastig Groningen wordt'

Ten Hag: 'Ligt aan ons hoe lastig Groningen wordt'

Erik ten Hag was duidelijk op de persconferentie voorafgaand aan FC Groningen – Ajax. Alle mooie herinneringen aan Juventus-uit moeten door de Ajacieden achter zich worden gelaten. “We leven in het heden, de focus is nu op de Eredivisie. Groningen-uit is een lastige opdracht, maar het ligt aan ons hoe lastig het wordt. Je moet elk duel mentaal klaar zijn om de strijd aan te gaan.”

Natuurlijk ging het 3 dagen na de sensationele overwinning in Turijn nog over die wedstrijd. Daar ontkwam Ten Hag niet aan, ook al wilde de coach eigenlijk vooral de blik op Groningen richten. Maar tegelijkertijd was Ten Hag ook trots en vertelde: “Je bent uiteindelijk begonnen met voetballen om plezier te hebben. Als je dan examens op het allerhoogste niveau krijgt en je slaagt glansrijk, dan ontstaat er euforie. Dat is het mooiste wat er is.”

Noussair Mazraoui 🤕
❌ FC Groningen-uit
❌ Vitesse-thuis#groaja pic.twitter.com/CzR19GycMu

— AFC Ajax (@AFCAjax) April 19, 2019

En dus volgde de vraag hoe Ten Hag het feest na afloop had beleefd. "Je geniet intens van de vreugde, van het observeren. Van de non-verbale en verbale communicatie die spelers met elkaar hebben."

En nu wacht dus het treffen met Tottenham Hotspur. Wat vindt Ten Hag van het treffen met de Engelsen? “Sowieso is de halve finale van de Champions League al geweldig. Dit is weer een prachtig affiche. Spurs is een heel uitdagende en geweldige tegenstander.”

'Spelers beleven succeservaring'
Het doel voor zaterdag bij FC Groningen is helder: 3 punten pakken. “We moeten wedstrijden blijven winnen”, vertelt Ten Hag, die in deze fase op een fitte spelersgroep kan rekenen. “Nee, ik denk niet dat de spelers op dit moment vermoeid zijn. In de eerste plaats zijn ze fysiek fit. Daarnaast beleven ze succeservaringen. Daar krijg je ook energie van.”

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl