Menu
Trainer Ten Hag over Ajax - sc Heerenveen

Trainer Ten Hag over Ajax - sc Heerenveen

Met een gelijkspel en een nederlaag in de laatste 2 duels, heerste er bij Ajax de afgelopen week geen al te beste stemming. ,,Dat moet ook", vertelde Erik ten Hag tijdens de persconferentie voor het duel met Heerenveen. ,,Het zou vreemd zijn als we met veel jolijt over de Toekomst aan het rollen waren."

Het gat met koploper PSV is gegroeid tot 10 punten, over een landstitel wordt (even) niet meer gesproken. Ten Hag. ,,Als er niet gewonnen wordt, dan is er chagrijn en wordt het onrustig. Dat hoort bij Ajax. De norm is winnen, kampioen worden. Wij als team mogen best wel iets van die onrust meekrijgen. Uiteindelijk zijn wij verantwoordelijk voor de prestaties.”

Chagrijn na Vitesse - Ajax
De nare smaak na het dure verlies in Arnhem bleef lang hangen. ,, Normaal gesproken moet je na 24 uur de knop weer omzetten. Dit keer bleef het chagrijn langer hangen. Dat is niet erg, want soms kan chagrijnigheid ook energie opwekken.”

Ten Hag geeft update over fitheid van de rest van de selectie. ‘Justin Kluivert heeft vandaag uit voorzorg niet meegetraind. Nick Viergever maakt vanavond zijn eerste minuten bij #JongAjax.’#ajahee

— AFC Ajax (@AFCAjax) 9 maart 2018

'Spelers zijn gelukkig zelfkritisch'
De hoofdcoach baalt vooral van de manier waarop het misging tegen Vitesse. ,,Ik had die houding niet verwacht. We lieten het zo makkelijk gebeuren. De spelers zijn gelukkig heel erg kritisch op zichzelf en op elkaar. Ze erkennen dat ze op sommige momenten niet thuisgaven. Wij moeten met de vuist op tafel slaan op zulke momenten, maar de spelers zelf ook. Ze moeten verantwoordelijkheid nemen, daadkrachtig zijn.”


'Spelers rond 23:30 uur op stok'
De persconferentie werd afgesloten met een vraag van een lid van de Ajax Kids Club. Hoe laat gaan de spelers naar bed voor een wedstrijd? Ten Hag: ,,Dat is per speler verschillend. Ik ga er vanuit dat ze zo'n 8 à 9 uur slaap nodig hebben. Dat betekent dat ze rond 23:00 uur, 23:30 uur wel op stok moeten."


Zondag Ajax - sc Heerenveen
Ajax ontvangt zondag sc Heerenveen in de Amsterdam ArenA. Ten Hag vertrouwt op een goed resultaat. Van een scenario zoals bij Vitesse, dat zijn ploeg een achterstand moet zien goed te maken, wil hij niets weten.

,,Ik ben een positief mens. Ajax wil aanvallend voetballen: bepalen, initiëren. Als Ajax zijnde moeten we ieder duel op voorsprong komen. Maar mocht dat niet het geval zijn, dan moeten we weerbaar zijn. Dat waren we gelukkig wel tegen Vitesse. Want na de 2-0, werd het 2-1 en had het een minuut later 2-2 kunnen zijn."

Lees ook: Huntelaar op weg terug voor bezoek van Heerenveen
Bekijk ook: Vierklapper in Heerenveen

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhe