Menu
Ten Hag: 'Patroon slechte start zien te doorbreken'

Ten Hag: 'Patroon slechte start zien te doorbreken'

Ajax speelt zondag in een uitverkochte ArenA tegen Heracles, de ploeg waartegen de allereerste wedstrijd van het seizoen werd verloren. Ten Hag haalt hoogstwaarschijnlijk de nagenoeg herstelde Kasper Dolberg terug bij de selectie en moet achterin de plek van de geschorste Joël Veltman zien op te vullen.

,,Kasper is nog niet helemaal fit”, vertelde Ten Hag tijdens de persconferentie donderdag op sportcomplex de Toekomst. ,,Maar dat kan natuurlijk ook helemaal niet. We zullen hem meer gaan belasten op het trainingsveld en daarna in wedstrijden van Ajax 1. Ik denk dat hij zondag wel bij de selectie zit.”

Erik ten Hag op persconferentie over naamswijziging stadion. ‘Geweldig natuurlijk, een verdiend eerbetoon. Ajax is Cruijff. Hij is heel aansprekend in de hele wereld.’ #ajaher

— AFC Ajax (@AFCAjax) 5 april 2018

De trainer nam de andere blessuregevallen nog even door: ,,Frenkie de Jong gaat vooruit, maar zal er zondag niet bij zijn. Wij en hijzelf werken keihard om hem fit te krijgen. Max Wöber is ziek, heeft keelklachten en koorts. Hopelijk is hij er zondag bij.”

Want Ten Hag heeft nog wel een puzzel te leggen omdat Veltman is geschorst. ,,Ik ga er verder niet op in welke opties er allemaal zijn. Maar ga er maar vanuit dat er 11 man op het veld staan.”

Vier spelers op scherp
Hakim Ziyech, Klaas Jan Huntelaar, Donny van de Beek en Nicolás Tagliafico staan op scherp en zijn bij een gele kaart zondag geschorst voor de topper tegen PSV: ,,Ik zou daar rekening mee kunnen houden gedurende de wedstrijd, maar ze weten het zelf. Ze weten ook dat het resultaat voorop staat."

'Heracles heeft spelers die onvoorspelbaar zijn'

En Ajax speelt uiteraard voor niets anders dan de winst. Heracles wist in de 1e wedstrijd van het seizoen te winnen van Ajax. ,,Ik weet hoe Ajax bij Heracles heeft verloren”, aldus de trainer die toen nog bij FC Utrecht aan het roer stond. ,,Heracles heeft een ploeg met een goede teamgeest en goede spirit. Én een paar spelers die onvoorspelbaar zijn.”

Meer lef en moed tonen
Tegen Heracles wil Ten Hag wel dat zijn ploeg anders begint als bij Groningen. ,,Dat was niet zoals we willen. Ik heb de ploeg er ook op aangesproken. We hadden bij rust op een 2-0-achterstand kunnen staan als die - overigens onterecht gegeven - penalty erin was gegaan. Maar we vonden een weg om te winnen. Er is al een tijdje een patroon dat we slecht beginnen."

#ajaher ➡️ 3 days to go!

📝 & 📸 ⤵️https://t.co/MmxTJ7QqFZ

— AFC Ajax (@AFCAjax) 5 april 2018

,,Dat moeten we zien te doorbreken", vervolgde Ten Hag. ,,We moeten dwingender aan de bal zijn, meer lef en moed tonen. Positief is dat Ajax veerkracht toont en een tempo op de mat kan leggen dat door de tegenstander niet te belopen is. We hebben bovendien veel spelers die kunnen scoren; er staan er veel op de topscorerslijst.”

Nog voordat Ajax in actie komt, staat zaterdag de wedstrijd tussen AZ en PSV op het programma. Ten Hag: ,,Het is duidelijk, het is de nummer 1 tegen 3, wij staan ertussen in. De volledige aandacht moet echter op onze eigen wedstrijd liggen.''

Ajax - Heracles begint zondag om 16:45 uur.

Lees ook: Ajax breekt contract van Mazraoui open

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst