Menu
Ten Hag: 'Revanche of angst bij NAC'

Ten Hag: 'Revanche of angst bij NAC'

De jarige Erik ten Hag (48) opende vrijdagmiddag de persconferentie met het uitdelen van boterkoeken aan de aanwezige journalisten. De Ajax-coach sprak vervolgens over het duel met NAC Breda, zijn wisselbeleid en de rechtsbackpositie.

Ajax won eerder dit seizoen het ‘avondje NAC’ met 0-8. Ten Hag zei niet te weten wat de monsterscore doet met de tegenstander van komende zondag: ,,Het kan zijn dat zij revanchegevoelens hebben. Maar het kan ook zorgen voor een bepaalde vorm van angst, als je zo van het veld bent gevaagd. Dat doet wat met je zelfvertrouwen.“

'Ik sta nog steeds 100 procent achter mijn keuze.'

Op de vraag waarom Ten Hag vaak kiest voor een late wissel antwoordde hij: ,,Ik heb wel eens heel vroeg gewisseld. Dit seizoen zelfs al een keer na een half uur, dus dat is moeilijk aan te geven. Als je vroeg wisselt kan het zijn dat de tactiek niet klopt, maar het kan ook dat je een zwakte ziet bij de tegenstander. Het is van veel factoren afhankelijk."

Tactiek
De Ajax-coach legde nogmaals uit waarom hij niet wisselde tegen FC Utrecht (0-0): ,,Je kunt ook zeggen dat het team goed stond en dat het niet noodzakelijk was. Dat is het geval als je het sterkste team hebt gekozen met de goede tactiek. Dan is er geen reden tot wisselen. Ik sta nog steeds 100 procent achter mijn keuze."

🎈 Lekker coach! 🎈#ajanac pic.twitter.com/Xm3Q3oH0VB

— AFC Ajax (@AFCAjax) February 2, 2018

Prima indruk Kristensen
Tot slot had Ten Hag mooie woorden over voor de Deense aanwinst Rasmus Kristensen: ,,Mijn indruk van hem is prima. Hij kan bepaalde elementen toevoegen aan het spel van Ajax, die niet voorhanden zijn. Hij is ongelofelijk dynamisch.“ 

,,Hij zal met Joël Veltman de concurrentiestrijd aangaan“, vervolgde de oefenmeester. ,,Het zijn verschillende types. Veltman kan centraal en rechts spelen. Kristensen is meer een vleugelverdediger die veel aanvallende impulsen geeft. Ze kunnen van elkaar leren. Het is een soort kruisbestuiving. Als ze elkaar uitdagen en verbeteren, dan kan het een positieve uitwerking hebben."

Ten Hag: 'Younes is 100 % gemotiveerd om met dit team de doelen na te streven. We hebben op de flanken 3 spelers voor 2 posities. Amin moet gaan knokken en dat wil hij ook. Hij is in beeld voor het WK. Hoe meer hij speelt, hoe meer kans hij maakt.’#ajanac

— AFC Ajax (@AFCAjax) February 2, 2018

Het levert de coach een luxepositie op voor de rechterflank: ,,Het hangt er vanaf hoe je wilt spelen, van wie de tegenstander is. Uiteindelijk gaat het om de balans. Daar ben je continu naar op zoek. De uitgangspositie van de vleugelverdediger is verdedigen. Dat is de 1e taak. Maar bij Ajax moet je ook initiatief nemen in de opbouw en offensief een bijdrage hebben. Veltman liet dat zien bij de 2e goal tegen Feyenoord."

Lees ook: Jarige Ten Hag verwelkomt Younes weer op trainingsveld

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst