Menu
Ten Hag: 'Stand telt pas aan het einde van de competitie'

Ten Hag: 'Stand telt pas aan het einde van de competitie'

Op de persconferentie voorafgaand aan Ajax – ADO Den Haag ging het (opvallend) veel over een ander duel uit de Eredivisie: Feyenoord – PSV. De Ajacieden zouden tijdens de 25e speelronde wel eens goede zaken kunnen gaan doen, maar trainer Erik ten Hag weigert op de zaken vooruit te lopen.

,,Ik ben er niet zo mee bezig. Wij moeten vooral naar onszelf kijken, ons eigen spel verbeteren, en leven van wedstrijd tot wedstrijd. Het is niet van belang hoe de stand op de ranglijst nu is, maar pas aan het einde van de competitie.”

Visie op de ontknoping
Hoewel niet van het vooruitkijken, gaf Ten Hag nog zijn visie op de titelrace. ,,Als wij alle wedstrijden winnen, staan wij aan het einde van de rit bovenaan. Dat heb ik al vaker gezegd. Maar we hebben het niet in eigen hand. PSV moet onderweg nog wat laten liggen.”

On his way 🔙!

🌟 Kasper Dolberg! 🌟

Interview ▶️ https://t.co/z2eWy7YrRU pic.twitter.com/kgbJARJsov

— AFC Ajax (@AFCAjax) February 22, 2018

Ten Hag vertelt dat Lasse Schöne een twijfelgeval is voor zondag. Mocht de Deen niet kunnen spelen, dan is Carel Eiting ‘zeker kandidaat’ om hem te vervangen. ,,Hij heeft het zondag prima ingevuld", doelt Ten Hag op de invalbeurt van Eiting na rust in en tegen Zwolle (0-1).

'Druk opvoeren'
Ajax speelt zondag om 12:30 uur, en dus eindelijk weer eens eerder dan concurrent PSV. ,,Dat betekent dat we in ieder geval de druk kunnen opvoeren", vertelde Ten Hag. De achterstand op de koploper bedraagt 5 punten.

Dat de rollen in het vervolg weer grotendeels omgedraaid zijn – en PSV vaak eerder dan Ajax in actie komt – is voor Ten Hag geen issue. ,,Dat is een factor waarmee je moet dealen. Van dit soort dingen moet je nooit een punt maken, vind ik. PSV heeft waarschijnlijk zaterdag als voorkeursdag aangegeven en Ajax zondag. Daarom is het zo.”

Lees ook: Open training 27 februari: Ben jij erbij?

Tekst en beeld: Ajax.nl