Menu
Ten Hag: 'Vechten voor elke speler die in onze selectie zit'

Ten Hag: 'Vechten voor elke speler die in onze selectie zit'

Op het heerlijke terras van landhuishotel De Bloemenbeek hield coach Erik ten Hag zijn 1e persconferentie van het seizoen. De gebruikelijke onderwerpen kwamen voorbij, zoals bijvoorbeeld de onzekerheid rondom het mogelijk vertrek van enkele bepalende spelers.

'Niet dramatisch, wel lastig om mee om te gaan'

“Ja, we houden met een aantal scenario’s rekening en weten dat spelers vertrekken”, reageerde Ten Hag rustig. “Maar we weten ook dat we een grote kern zullen behouden. Het is niet dramatisch maar wel lastig om mee om te gaan. We zijn echter voorbereid en wachten af hoe de transfermarkt zich ontwikkelt. Wij zullen in elk geval vechten voor elke speler die in onze selectie zit en hopen dat we spelers die aantrekkelijk zijn op de transfermarkt kunnen behouden. Lukt dat niet dan zorgen we dat we adequate vervangers hebben.”

Over enkele spelers liet Ten Hag zich uit. Zo ook over Carel Eiting ⬇️⬇️

'Ik denk dat het reëel is, hij was vorig jaar ook basisspeler toen we aan de competitie begonnen.' ��#PreSeason ���� pic.twitter.com/BriLTxGAHL

— AFC Ajax (@AFCAjax) 28 juni 2019

Wat eveneens lastig is, is dat spelers gefaseerd binnenkomen vanwege interlandperikelen. “Dat maakt de voorbereiding complex. De spelers die nu aan eindtoernooien deelnemen hebben wel al vakantie gehad. We zullen zien hoe het gaat als ze terugkomen. Het zou kunnen dat ze nog buiten de selectie blijven en vakantie krijgen. Onze voorbereiding is af zodra we spelen voor de Johan Cruijff Schaal.”

“Wat wij vorig jaar hebben gepresteerd was vrij uniek. Vorig jaar was de voorbereiding niet makkelijker dan nu. Het blijft complex en we moeten al heel snel wedstrijden spelen die bepalend zijn voor het seizoen. Ons 1e doel in augustus is dat we ons weer in Europa willen spelen.”

Lees ook: Liveblog De Lutte dag 5

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé