Menu
Ten Hag verklapt: 'Huntelaar speelt tegen De Graafschap'

Ten Hag verklapt: 'Huntelaar speelt tegen De Graafschap'

Voor de laatste keer dit seizoen nam Erik ten Hag dinsdagmiddag in de perskamer op sportcomplex de Toekomst plaats achter de microfoon. Uiteraard stond het uitduel met De Graafschap centraal: “Wij willen in stijl en met klasse spelen”, stelde de trainer duidelijk.

Of Ajax de wedstrijd tegen De Graafschap wel serieus zou nemen, was de vraag vanuit de zaal. “Natuurlijk. Wij willen er een echte wedstrijd van maken en zullen ook dit duel serieus benaderen. Wij willen ook dit duel in stijl en met klasse spelen. Dat er ook een kampioensschaal naar Eindhoven gaat vind ik logisch. Wij halen die schaal binnen, maar theoretisch kan het kampioenschap ergens anders vallen. In voetbal is alles al een keer gebeurd, de meest vreemde dingen.”

Topscorer Tadic
Dusan Tadic staat 2 goals achter Luuk de Jong. De pers wilde weten of Ajax er alles aan gaat doen om de Ajacied en niet de PSV’er topscorer van de Eredivisie te maken: “Natuurlijk niet. Het gaat erom dat wij winnen”, was het korte en duidelijke antwoord van de oefenmeester.

Sentimenten tellen niet
De trainer wilde wel al 1 naam verklappen van zijn basisteam: “Klaas Jan Huntelaar speelt morgen. Voor hem is de uitwedstrijd tegen De Graafschap ook bijzonder, omdat hij hier heeft gespeeld en hier vandaan komt. Maar die sentimenten spelen in die beslissing geen rol. Ik maak die keuze op basis van rendement.”

Neres nog twijfelgeval
Over David Neres, die kampt met een hamstringblessure, kon de trainer kort zijn: “We werken eraan om hem speelklaar te krijgen, maar ik kan er verder nog niets over zeggen. We moeten nog gaan trainen en ik moet nog in gesprek met de dokter. Op basis daarvan hakken we knopen door en het sterkste elftal zal spelen.”

Onana geen penaltynemer
Geen ruimte dus voor gekkigheid. Daardoor kwam het antwoord op de vraag van een supporter of Andre Onana bij een voordelige marge een penalty zou mogen nemen, niet als een verrassing: “Nee”, was het de alleszeggende reactie van Ten Hag.

Heel even keek de trainer over de wedstrijd heen en liet hij zijn licht schijnen over de ongetwijfeld roerige transferperiode die komen gaat. De vraag was of hij een limiet heeft gesteld aan het aantal spelers dat mag vertrekken: "Ik kan wel gaan roepen dat er een limiet is, maar dat is zinloos. Als die panelen gaan bewegen, weet je niet welke kant het opgaat. Wij hebben een streven over hoeveel spelers we willen behouden, maar kunnen niet bepalen hoeveel het er worden."

'We zullen voor elke speler vechten' 😏#graaja pic.twitter.com/OfWQ4Zmwwi

— AFC Ajax (@AFCAjax) 14 mei 2019

Bekijk ook: Swart: 'Heerlijk achterover zitten en kampioen worden'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst