Menu
Ten Hag: 'Verwacht geen tactisch steekspel'

Ten Hag: 'Verwacht geen tactisch steekspel'

Erik ten Hag kijkt met vertrouwen uit naar het uitduel met FC Utrecht, de club waar hij voor de winterstop nog trainer van was. ,,Ik weet veel van FC Utrecht. Dat kan een voordeel zijn, maar in eerste instantie moeten we van eigen kracht uitgaan.”

,,Ik verwacht geen tactisch steekspel”, vertelde Ten Hag vrijdagmiddag tijdens de persconferentie op de Toekomst. ,,Wij willen een bepaald type voetbal spelen. Dat betekent ageren, uitgaan van onszelf. En daarna pas kijken naar de zwaktes van de tegenstander."

Als hoofdtrainer van Utrecht won hij eerder dit seizoen van Ajax in de Amsterdam ArenA. ,,We speelden met Utrecht toen in een aangepast systeem. Wellicht gebeurt dat zondag weer. Maar dan kunnen we erop inspelen.”

Afweging maken
Ten Hag kent Utrecht natuurlijk door en door. ,,Dat kan handig zijn, maar ik moet wel steeds een afweging maken van wat ik wel en niet deel met mijn spelers. Ik moet mijn selectie ook niet overvoeren met informatie.”

Vloeiend positiespel wordt lastig
Tijdens de persconferentie ging het ook nog uitgebreid over de (matige) kwaliteit van het veld van Utrecht. ,,Veldomstandigheden moet je altijd meenemen", aldus Ten Hag. ,,Maar als het een nadeel is, moet je er een voordeel van maken. Vloeiend positiespel wordt lastig op dit veld. Het hobbelt, het tempo gaat omlaag. Op detailniveau moet je daar rekening meehouden, maar je moet ook altijd dicht bij jezelf blijven. Het beste team past zich het beste aan.”

He’s here 👉 Rasmus Kristensen! 🇩🇰
More 📸: https://t.co/k57v8juGSy#VelkommenRasmus #utraja pic.twitter.com/0W0pLWoHZn

— AFC Ajax (@AFCAjax) 26 januari 2018

Kristensen wellicht er zondag al bij
Van nieuwkomer Rasmus Kristensen, die vrijdag voor de 2e keer meetrainde, verwacht Ten Hag veel. ,,Rasmus brengt veel power naar voren toe. Hij is een mentaal sterke speler. Zaterdag is onze afsluitende training, maar de kans bestaat dat hij er zondag al bij zit."

Nick Viergever is nog altijd afwezig, maar het gaat wel de goede kant op met de verdediger. ,,Hij zet stappen, is op de terugweg naar de selectie." Op de lijst van afwezigen staan ook nog de namen van Daley Sinkgraven, Kasper Dolberg, Vaclav Cerny en Benjamin van Leer. ,,We hebben wat langdurige blessures, maar verder is iedereen fit."

Lees ook: Kristensen opnieuw op trainingsveld, talenten krijgen kans
Bekijk ook:
Ten Hag terug in Utrecht: 'Gaat om Ajax'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhe