Menu
Ten Hag voorspelt hongerig en ambitieus Ajax

Ten Hag voorspelt hongerig en ambitieus Ajax

Erik ten Hag liet in de perskamer van Bernabéu over de intenties van zijn ploeg geen misverstand bestaan. In het streven om een 1-2-nederlaag uit de heenwedstrijd weg te poetsen, gaat Ajax dinsdagavond indachtig de huisstijl op zoek naar de aanval. “Dit Ajax probeert iedere wedstrijd, tegen welke tegenstander dan ook, het initiatief te nemen. Dat lukt bijna altijd."

Real won de laatste 3 edities van de UEFA Champions League. Nu de ploeg van Santiago Solari is uitgeschakeld in de Spaanse beker en in de competitie een straatlengte op Barcelona achterstaat, lijkt alleen hernieuwd succes in het miljoenenbal het seizoen nog te kunnen redden.

Hongerig en ambitieus
"De enige realistische kans op een prijs voor Real is de Champions League. Dat brengt waarschijnlijk een heel andere instelling met zich mee. Wij zijn nog op 3 fronten actief, maar dat maakt ons eigenlijk niet uit. Wij moeten morgenavond net zo graag willen. Ik weet zeker dat onze spelers zo hongerig en ambitieus zijn dat ze met dezelfde mentaliteit het veld opkomen.”

Zoals altijd in aanloop naar Europese duels schoof er naast de trainer ook een speler bij de persconferentie aan. Het was ditmaal Nico Tagliafico. De Argentijn zei zich niet alleen te verheugen op de wedstrijd, maar ook op de aanwezigheid van duizenden Ajax-supporters. “Die fans zijn heel belangrijk. Het motiveert ons echt. Ze geven ons het gevoel dat we er niet alleen voor staan. We gaan al het mogelijke doen om ons te kwalificeren. Voor de fans en voor de club."

Ten Hag noemde Real een ‘geslepen ploeg’ om vervolgens te onderbouwen waarom. “Ze zijn in staat fases af te wachten en ons tot fouten te dwingen. Maar ik verwacht ook fases in de wedstrijd dat ze ons bij de strot zullen grijpen en ons onder druk willen zetten.”

Madrid mist voor eigen publiek de geschorste Sergio Ramos, een speler die Real volgens de coach van Ajax zal gaan missen. "Modric en Kroos zijn de jongens die naar voren toe het spel opbouwen en bepalen. Maar ik denk dat Ramos achterin de baas is. Het is voor Real een aderlating als zo’n speler ontbreekt. Daar worden ze zeker niet sterker van.”

Lees ook: Liveblog Real – Ajax: persconferentie klaar, op naar de training
Bekijk ook
: Schöne: 'Bernabéu fantastisch om in te spelen'

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst