Menu
Ten Hag: 'We moeten onverstoorbaar zijn'

Ten Hag: 'We moeten onverstoorbaar zijn'

Erik ten Hag verwacht dat het beste van Ajax dit seizoen nog moet komen. Dat vertelde de coach op de persconferentie voorafgaand aan Getafe - Ajax. "Onze speelwijze en principes zijn duidelijk. Daarnaast zijn er spelers van blessures aan het terugkomen. Ik denk inderdaad dat we vooruitgang boeken. Als die zich doorzet, verwacht ik dat we richting het voorjaar in topvorm zullen zijn."

Of Ajax slim moet zijn in het Coliseum Alfonso Pérez? Ook die vraag kreeg Ten Hag gesteld. Zijn antwoord was duidelijk, zéér duideijk. "Dat wordt zeker gevraagd, zo niet geëist.”

'Inkoppertjes'
"Maar onze spelers weten wat er gevraagd wordt tijdens Europese wedstrijden. Ze moeten vooral met het hoofd spelen. Onverstoorbaar zijn." En de Ajacieden zullen een goede dag moeten hebben. "In Europa moet je goed zijn om een resultaat te halen. Dat zijn inkoppertjes", aldus Ten Hag.

Lisandro Martínez toonde zich onder de indruk van Getafe.
Lisandro Martínez toonde zich onder de indruk van Getafe.

Bij de persconferentie was ook Lisandro Martínez aangeschoven. De Argentijn liet weten onder de indruk te zijn van Getafe, de nummer 3 van Spanje. "Een sterke, intelligente en agressieve ploeg."

Op de vlakte over de opstelling
Natuurlijk wilde de pers van de Argentijn, en van Ten Hag, weten waar Martínez gaat spelen. Centraal achterin of op het middenveld? "Dat gaan jullie morgenavond zien", reageerde Ten Hag met een kleine glimlach.

Lees ook: Liveblog Getafe - Ajax
Bekijk ook: Van de Beek: 'Het leefde echt in het team

Tekst en beeld: Ajax.nl