Menu
Ten Hag: ‘Wij zijn topfit voor bekerfinale’

Ten Hag: ‘Wij zijn topfit voor bekerfinale’

Ondanks het ontzettend drukke wedstrijdprogramma is Ajax klaar voor de finale van de KNVB Beker-finale, zondag tegen Willem II. “Wij zijn topfit”, vertelde Erik ten Hag tijdens de persconferentie in Zeist. “We hebben voldoende tijd gehad om te herstellen: niemand zit in het rood. Wij zijn erop gebrand om te winnen.”

Afgelopen dinsdag 0-1-gewonnen in Londen tegen Tottenham Hotspur, woensdag wacht alweer de return in de halve finale van de Champions League. Maar aan die return wordt nog niet gedacht, verzekerde Erik ten Hag. Alle focus ligt op zondag, als Ajax in Rotterdam de finale van de KNVB Beker speelt. “We zitten in een bepaald ritme. Waarbij de eerstvolgende wedstrijd steeds het belangrijkst is. Zo benaderen we iedere wedstrijd, dus ook zeker de finale van zondag.”

'Voor veel van onze spelers is dit de eerste prijs die ze kunnen winnen'

Ten Hag verwacht een Willem II dat er alles aan gaat doen om de beker mee naar Tilburg te nemen. “Het is voor de spelers van Willem II misschien wel de kans van hun leven. Ik verwacht dat ze tot de tanden toe gewapend aan de aftrap verschijnen. Maar wij zijn er ook op gebrand. Voor heel veel van onze spelers is dit de eerste keer in hun carrière dat ze een prijs kunnen winnen. Voor iedereen is dit een unieke kans. Het is 9 jaar geleden dat Ajax de beker won, dat is te lang.”

🎙 ETH -
'Wij gaan zondag een elftal opstellen wat van Willem II moet gaan winnen' #wilaja pic.twitter.com/3Ksru217fG

— AFC Ajax (@AFCAjax) 3 mei 2019

Tijd om seizoen te verzilveren
Het is nog niet bekend welke 11 Ajacieden Ten Hag aan de aftrap laat verschijnen. “We stellen een elftal op dat van Willem II moet gaan winnen.” De coach geeft aan dat de motivatie binnen zijn team enorm is. “We hebben aan het begin van het seizoen een aantal doelen gesteld. De spelers gaven aan alles te willen spelen: zo houden ze het heft in eigen hand. Nu is het tijd om ons seizoen te verzilveren.”

Matthijs de Ligt vergezelde Erik ten Hag tijdens de persconferentie.
Matthijs de Ligt vergezelde Erik ten Hag tijdens de persconferentie.
Matthijs de Ligt en Jordens Peters: de aanvoerders van Ajax en Willem II.
Matthijs de Ligt en Jordens Peters: de aanvoerders van Ajax en Willem II.
Erik ten Hag: 'Wij zijn topfit'
Erik ten Hag: 'Wij zijn topfit'
Coaches: Erik ten Hag en Adrie Koster.
Coaches: Erik ten Hag en Adrie Koster.

De Ligt wil alles spelen
Matthijs de Ligt zal de trainer zeker niet vragen of hij gespaard mag worden. "Ik voel me goed, dus ik wil alles spelen", zei de 19-jarige captain. "Ik kijk ernaar uit, een finale spelen is het mooiste dat er is voor een voetballer. We zien het zeker niet als een tussendoortje. Ons doel dit hele seizoen is om te spelen voor prijzen. We zijn nog in de race voor 3 prijzen en zondag willen we onze eerste prijs winnen."

De Ligt: 'Wij zijn favoriet: ik voel de druk van het moeten winnen'

De Ligt ziet het net als Ten Hag niet als een probleem dat Ajax veel meer wedstrijden in de benen heeft dan Willem II. "We zijn het gewend, spelen de laatste tijd steeds om de 4 dagen. Iedereen is fit, iedereen is vol energie." De verdediger verwacht wel wat extra zenuwen zondag. "Wij zijn favoriet, dus ik voel de druk van het moeten winnen meer. Als underdog is dat toch minder. Dus ik heb wel wat meer spanning. Bij dit soort duels ben ik extra gefocust."

Eerste finale op hoog niveau...? 🤔🤔🤔#wilaja pic.twitter.com/Tg2DNz2hlm

— AFC Ajax (@AFCAjax) 3 mei 2019

Lees ook: Serdar Gözübüyük leidt bekerfinale

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst