Menu
Ten Hag: 'Wij zitten in heel goede flow'

Ten Hag: 'Wij zitten in heel goede flow'

Erik ten Hag sprak op de persconferentie voorafgaand aan Juventus – Ajax meermaals over ‘grenzen verleggen’. De coach hoopt dinsdagavond in Turijn op een nieuwe mijlpaal. “Ik denk dat wij in een heel goede flow zitten. Het gaat erom dat wij die vasthouden.”

“Aan het begin van het seizoen had niemand verwacht dat we bij de laatste acht van dit Champions League-seizoen zouden zitten, tussen deze giganten", stelde Ten Hag. "Maar het team heeft zich dermate ontwikkeld dat we ons kunnen meten met deze clubs. We geloven daarin, hebben geloof in een goed resultaat. Zo zullen we Juve morgen tegemoet treden.”

Verantwoord risico nemen met De Jong
Natuurlijk ging het op de persconferentie over de inzetbaarheid van Frenkie de Jong. De middenvelder viel zaterdag tegen Excelsior al vroeg uit met een hamstringblessure. Ten Hag sprak in zijn beweegredenen om De Jong wel of niet op te stellen over het nemen van een ‘verantwoord risico’. “Als het een te groot risico is, dan speelt-ie niet.”

Erik ten Hag geflankeerd door Andre Onana.
Erik ten Hag geflankeerd door Andre Onana.

“Maar Frenkie is positief gestemd. Het is een positieve jongen, die ook zo in het leven staat. Een speler moet z’n eigen keuze(s) maken. Ik kan niet in zijn lichaam kijken. Ik weet niet wat-ie voelt. Hij moet het aangeven, al bepaal ik uiteindelijk de opstelling.”

Ander strijdplan Juventus
Ten Hag zei te verwachten dat de Italiaanse opponent in tactisch opzicht anders voor de dag zal komen. “Dat is waar de coach van Juventus om bekend staat, dat hij zich heel goed voorbereidt op wedstrijden."

'Dat is niet alleen in Kameroen het geval, maar in de hele wereld'

"We houden er rekening mee dat-ie wat anders gaat doen. Wij hadden vorige week een groot gedeelte van de wedstrijd controle en grip. Het lag bij ons alleen aan de effectiviteit dat we niet meer dan 1 goal hebben gemaakt. Het plan dat we vorige week hadden zullen we nu nog beter moeten gaan uitvoeren.”

Onana op z'n sterkst 😀
Bij de persconferentie was ook Andre Onana aangeschoven. De doelman werd gevraagd naar het krachtsverschil van het huidige Ajax met het team van 2 jaar geleden dat de Europa League-finale haalde. “Wij zijn sterker dan 2 jaar geleden. Dat laten we iedere wedstrijd zien. Het bereiken van de kwartfinale van de Champions League is niet zomaar iets.”

Andre Onana heeft vertrouwen in een goede afloop voor Ajax.
Andre Onana heeft vertrouwen in een goede afloop voor Ajax.

Ook wilde een journalist weten of de wedstrijd hartstochtelijk wordt beleefd in zijn thuisland. Onana: “Dat is niet alleen in Kameroen het geval, maar in de hele wereld.”

Lees ook:
Liveblog Juventus - Ajax: Onana is 'born ready'
Bekijk ook
: Ekkelenkamp: 'Helaas lag de keeper er al'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst