Menu
Ten Hag ziet verschil tussen Ajax en PSV: 'Moeten effectiever worden'

Ten Hag ziet verschil tussen Ajax en PSV: 'Moeten effectiever worden'

Erik ten Hag zat vrijdagmiddag tegenover een grote groep journalisten. De persconferentie, 2 dagen voor de topper tegen PSV, kon rekenen op veel belangstelling. De Ajax-coach werd gevraagd zijn ploeg met koploper PSV te vergelijken en kwam tot een duidelijke conclusie.

,,We zijn ons ervan bewust dat we veel dingen goed en zelfs beter dan onze concurrent doen", zo stelde Ten Hag in een bomvolle perszaal. ,,We moeten alleen effectiever worden: doelgerichter omgaan met de kansen."

,,Dat laatste is een kwaliteit van PSV", aldus Ten Hag over het verschil tussen beide ploegen. ,,Op die manier hebben zij al heel veel wedstrijden in de Eredivisie gewonnen."

Ten Hag; β€˜Het is heel makkelijk, we willen iedere wedstrijd winnen. Zondag ook. Als dat lukt ontstaat er een nieuwe situatie. De spanning loopt dan op in de Eredivisie.’#psvaja

— AFC Ajax (@AFCAjax) 13 april 2018

Toch ziet de coach ook verbetering bij de Amsterdammers: ,,We hebben tegen FC Groningen de wedstrijd op het laatst kunnen kantelen. Als wij op deze manier verder gaan, dan kunnen we dat vaker herhalen. Mentale weerbaarheid moet een kwaliteit worden", zo sloot hij af.

Lees ook: Huntelaar: 'Deze moet aan de muur van mijn fitnesshonk'
Bekijk ook: Verrassing voor jonge Ajax-spelers in Liverpool

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhe