Menu
Ter Leede nieuwe Partnerclub Ajax Vrouwen

Ter Leede nieuwe Partnerclub Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen zijn een samenwerkingspartner rijker. De handen worden ineengeslagen met Ter Leede uit Sassenheim. Zondagmiddag werd de samenwerking bekrachtigd. Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (5-2) werden de handtekeningen gezet.

Na het officiële gedeelte werd de delegatie uit Sassenheim samen met de 4 andere Partnerclubs getrakteerd op een heerlijke lunch, waar lovende woorden werden gesproken. Onder meer door manager vrouwenvoetbal, Marleen Molenaar.

,,Met Ter Leede hebben we 5 clubs die nadrukkelijk een weg zijn ingeslagen om het meisjes- en vrouwenvoetbal een belangrijke positie te geven binnen hun club. Wij willen aan deze partners graag onze kennis overdragen, met name op technisch en medisch gebied en daarmee ondersteunend zijn bij het verder ontwikkelen en professionaliseren van de snelst groeiende sport van Nederland."

'Grotere regio bestrijken'
Trainer Benno Nihom: ,,We hebben een hele tijd 4 Partnerclubs gehad. Vanwege de ontwikkeling en de groei van het vrouwenvoetbal vind ik het een logische uitbreiding. Vooral omdat Ter Leede uit een regio komt die we nog niet bestreken. We willen onze kennis overbrengen en overdragen aan Ter Leede en krijgen zelf een nog grotere regio in beeld. Prima dus.”

Het glas wordt geheven op een mooie toekomst.
Het glas wordt geheven op een mooie toekomst.
Tot slot een heerlijke lunch.
Tot slot een heerlijke lunch.

Ook Ronald Vonk, voorzitter van Ter Leede, toonde zich verheugd. ,,We zijn inmiddels meer dan 40 jaar actief in het vrouwenvoetbal. Ons doel is om het vrouwenvoetbal in Nederland op wereldniveau te krijgen. De samenwerking met de Ajax Vrouwen past daar goed bij. Deze club kan onze meiden op verschillende gebieden iets moois bieden. We zijn ontzettend blij met deze samenwerking.”

Ter Leede is de 5e partner van de Ajax Vrouwen. SC Buitenveldert, SC 't Gooi, sv Overbos en vv De Blokkers gingen de club voor.

Buitenveldert satellietclub

Met eerstgenoemde heeft Ajax de meest intensieve samenwerking. Sinds dit seizoen is er een satellietfunctie. Dat betekent dat speelsters van de Ajax Vrouwen mee mogen spelen in officiële wedstrijden van Buitenveldert.

,,Heel interessant”, stelt Nihom. ,,We hebben een grote selectie, een groep van 23. Spelers die minder speeltijd krijgen of terugkomen van een blessure kunnen nu ritme opdoen in een officieel duel. Dat geeft ons mogelijkheden en Buitenveldert natuurlijk ook. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat hun 1e elftal uit allemaal Ajax-speelsters bestaat. Dat zal niet gebeuren. Het zal hooguit om 1 speler per weekend gaan.”

Lees ook: Ruime overwinning voor Ajax Vrouwen tegen PEC

Tekst en beeld: Ajax.nl