Menu

Terug naar de realiteit

De Ajacieden waren donderdag weer terug in de realiteit na het sprookjesavontuur in de Efteling de dag ervoor. En de realiteit betekende een flinke training in een heerlijk lentezonnetje.

Dat het dit jaar nog niet warmer was geweest, bleek na een half uur training. Andere dagen zag het er buiten wel lekker uit, maar werd ieder die buitenkwam bedrogen door de temperatuur. Na de warming-up wisten de Ajacieden al dat ze flink gingen zweten dus werden eventuele ondershirts, truien en jacks uitgedaan.

Zdenek Grygera trainde apart met Frank van Deursen, drie Belgen, Tom de Mul, Tom Soetaers en Wesley Sonck, warenm evenmin fit genoeg om met de groep mee te trainen. Zij werden vakkundig onder handen genomen door René Wormhoudt. Daniël de Ridder, Nicolae Mitea, Anthony Obodai, Maarten Stekelenburg en Thomas Vermaelen waren er niet bij, zijn moeten vanavond met Jong Ajax concurrent Feyenoord zien te verslaan.

De overige aanwezigen werden onderverdeeld in twee partijen. Op tweederde van het veld werden verschillende partijvormen gespeeld, alle in hoog tempo. Bij de eerste vorm waren aan de zijkanten weer stroken afgezet, waar alleen de aangewezen buitenspelers zich mochten ophouden. Zij hadden bovendien de opdracht gekregen de bal maar twee keer te raken: een keer om aan te nemen, een keer om voor te zetten.

De partijvormen daarna waren zonder de afgezette stroken, maar met ingooien, zonder ingooien met of onder corners. Alles om het tempo hoog te houden. Omdat de partijen bij elkaar eindigden in een gelijkspel, moest er een winnaar worden geforceerd. Dat gebeurde door een tegen een duels, waarna de aanvaller, als ie voorbij zijn verdediger was, mocht afronden op doel. Zo mocht 'geel' eerst aanvallen en scoorde twee keer door Pienaar en Maxwell. Rood moest dat te zien overtreffen. Sikora scoorde na een lange rush. Ibrahimovic moest het opnemen tegen Heitinga. De jonge verdediger kon niet anders dan zijn been ervoor gooien, waardoor de Zweed werd getackled. En omdat het binnen het strafschopgebied was, mocht de spits een penalty nemen. Hard en zuiver schoot hij hem in, 2-2.

Vervolgens werd een paar keer goed verdedigd en was de hoop van rood gevestigd op Rafael van der Vaart. Zijn passeerbeweging was niet zo mooi als die van Anastasiou even daarvoor, maar het lobje waarmee de aanvoerder de keeper passeerde was adembenemend. En aangezien iedereen mooi voetbal wel kon waarderen, oogste Van der Vaart applaus van al zijn teamgenoten. Rood won met 3-2 en omdat de training naar volle tevredenheid van de technische staf was verlopen, mogen de Ajacieden genieten van hun eerste vrije lente-middag.