Menu
Terug naar Wenen

Terug naar Wenen

Waar kan je de jacht op de Champions League beter beginnen dan in het stadion waar je precies 20 jaar geleden de trofee won? Doordat Ajax vrijdagmiddag bij de loting voor de derde voorronde van de UEFA Champions League aan Rapid Wien werd gekoppeld, keert de club terug naar Wenen.

Het Ernst Happel Stadion waar Patrick Kluivert met een slim puntertje Ajax aan de Champions League hielp, staat voor eeuwig in het collectieve geheugen van de Ajacieden gegrift. Dit stadion is de thuishaven van Rapid Wien, de komende tegenstander in de voorronde van het prestigieuze toernooi.

Rapid Wien eindigde afgelopen seizoen als tweede van de Oostenrijkse competitie, achter Red Bull Salzburg. Maar de club is met 32 landtitels, net als Ajax de recordkampioen van het land. De laatste keer dat Rapid met de hoogste nationale eer ging strijken dateert echter alweer uit het seizoen 2007-2008.

Ajax treft de Weense formatie voor het eerst in de geschiedenis. Aan de laatste ontmoeting met Oostenrijkers bewaart trainer Frank de Boer echter zeer slechte herinneringen. Anderhalf jaar geleden was Ajax kansloos tegen Red Bull Salzburg. Na een 0-3-nederlaag in de Amsterdam ArenA volgde een 3-1-nederlaag in Oostenrijk.

Ajax start op 29 juli (aftrap: 21:05 uur) met een wedstrijd in Wenen. De return staat een week later op het programma in de Amsterdam ArenA.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst