Menu

Terug op Amsterdams trainingsveld

Na twee weken 'kamp' in de Lutte en Engeland is Ajax weer thuis. Op het eigen trainingsveld bij de Arena werd maandagochtend weer vertrouwd getraind. De resterende voorbereidingsperiode worden de spelers in Amsterdam klaargestoomd voor het komende seizoen, dat aanstaand weekeinde begint met het Amsterdam Tournament.

Nog steeds wordt er veel loopwerk verricht tijdens de training. Oefeningen met bal worden afgewisseld met sprintjes, spieroefeningen en andere loopvormen.

Wamberto, die de laatste dagen in Engeland apart trainde, deed weer met de groep mee. Viktor Sikora en Zlatan Ibrahimovic haakten na de warming-up af om met Wormhoudt verder te trainen. Ook André Bergdolmo verliet de groep na de warming-up. De Noor kon niet verder en keerde terug richting kleedkamer. Nigel de Jong heeft nog last van zijn teen en verliet eveneens voortijdig het trainingsveld. O'Brien en Boschker lieten zich niet buiten zien.

Toen het tijd was voor de partij, haakte ook Jari Litmanen af. In zijn eentje legde hij een aantal ballen voor het doel om op verschillende manieren af te ronden. Zijn teamgenoten werden verdeeld over twee groepen van acht, plus een keeper. Een groep was de aanvallende partij, de andere beperkte zich tot verdedigen.

Halverwege de partij betrad Maarten Stekelenburg het veld. Ook hij trainde voor zichzelf.

De training werd gade geslagen door ex-voetballer Wensly Rinaldo Bundel, nu trainer van H.O.B. uit Suriname, en zijn dochter Jennifer. Een week lang zal Bundel de trainingen van Ajax volgen, om er zelf iets van op te steken. ,,Voor Surinaamse begrippen hebben wij een goed team, we komen uit in de hoofdklasse. Het verschil tussen amateurvoetbal en de profs is sowieso al groot, maar wat ik hier zie is weer heel anders", lacht Bundel, die zelf lang geleden ook eens tegen Ajax heeft gevoetbald. ,,En deze jongens zijn allemaal zo klein! Maar ja, het technische aspect is in vergelijking met vroeger, veel belangrijker nu." In de map die Bundel bij zich draagt, zijn de eerste aantekeningen voor zijn eigen team inmiddels gemaakt.