Menu
Terug op vertrouwde voetbalgrond

Terug op vertrouwde voetbalgrond

Na een trainingskamp op Ikamva, het complex van Ajax Cape Town, trainden de Ajacieden weer in de Amsterdam ArenA. Zondag is het stadion het decor voor de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

De mannen van trainer Henk ten Cate leefden zich flink uit in de verschillende partijvormen. De vrijdag nog lege Amsterdam ArenA biedt zondag een andere aanblik. Ajax - FC Utrecht wordt gespeeld voor volle tribunes. De mannen van trainer Henk ten Cate leefden zich flink uit in de verschillende partijvormen. De vrijdag nog lege Amsterdam ArenA biedt zondag een andere aanblik. Ajax - FC Utrecht wordt gespeeld voor volle tribunes.
Een grote partij tussen de rode en gele hesjes, over een heel veld, gold als het spectaculairste onderdeel van de training. De Ajacieden hadden ruim baan. Jaap Stam en Nicolae Mitea vochten verbeten persoonlijke duels uit. Een grote partij tussen de rode en gele hesjes, over een heel veld, gold als het spectaculairste onderdeel van de training. De Ajacieden hadden ruim baan. Jaap Stam en Nicolae Mitea vochten verbeten persoonlijke duels uit.
Henk ten Cate legde de grote partij meerdere keren stil om zijn opdrachten zo duidelijk mogelijk over te brengen. De trainer drukte Ryan Babel onder meer op het hart op het juiste moment te kiezen voor de individuele actie. Vooral als een verdediger wat verder van de goal speelt, kan Babel profiteren van de beschikbare ruimte. Het komt kortom neer op het zo goed mogelijk benutten van de specifieke kwaliteiten van een speler. Henk ten Cate legde de grote partij meerdere keren stil om zijn opdrachten zo duidelijk mogelijk over te brengen. De trainer drukte Ryan Babel onder meer op het hart op het juiste moment te kiezen voor de individuele actie. Vooral als een verdediger wat verder van de goal speelt, kan Babel profiteren van de beschikbare ruimte. Het komt kortom neer op het zo goed mogelijk benutten van de specifieke kwaliteiten van een speler.
Bryan Roy was een opvallende Ajacied tijdens de training. De jeugdtrainer nam de ontwikkelingen tijdens de oefensessie gretig op. Ook Ajax’ hoofd jeugdopleidingen John van den Brom was toeschouwer tijdens de training. Bryan Roy was een opvallende Ajacied tijdens de training. De jeugdtrainer nam de ontwikkelingen tijdens de oefensessie gretig op. Ook Ajax’ hoofd jeugdopleidingen John van den Brom was toeschouwer tijdens de training.
Urby Emanuelson liet een gretige en scherpe indruk achter. De linkspoot kan uitstekend uit de voeten als linkshalf en als linksback. Urby Emanuelson liet een gretige en scherpe indruk achter. De linkspoot kan uitstekend uit de voeten als linkshalf en als linksback.
John Heitinga speelde op zijn vertrouwde stek, rechts in de verdediging. De Ajacied raakte tijdens het trainingskamp in Kaapstad geblesseerd aan zijn linkerenkel. Op Ikamva van Ajax Cape Town werkte Heitinga vooral revalidatietrainingen af. Vrijdag bewees de verdediger weer fit te zijn. Roger en Kenneth Vermeer zijn de twee geblesseerden in de Ajax-selectie.