Menu

Terugblik: Ajax krijgt sportiviteitsprijs

In de afgelopen jaren behaalde Ajax op verschillende fronten successen. Niet alleen werden er op voetbalgebied veel prijzen binnengehaald; ook in de maatschappij heeft Ajax zijn steentje kunnen en willen bijdragen. De club zette zich met en zonder haar spelers in voor verschillende maatschappelijke doelen. Met een nieuw jaar in het vooruitzicht kijken we terug op een aantal bijzondere momenten, waarop Ajax zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid toonde. Vandaag de afsluiting: de waardering die Ajax kreeg van de KNVB in de vorm van de sportiviteitsprijs.

Aan het einde van 2003, kreeg Ajax van de KNVB uit handen van bondsbestuurder Fred Habold de Oranjespiegel, de sportiviteitsprijs van de KNVB.

Ajax kreeg de prijs voor de ongelofelijke inzet van de club voor mensen met een levensbedreigende ziekte en gehandicapten. Wat de club allemaal doet hebben we de afgelopen week op deze plaats middels terugblikken in beeld gebracht.

Maar de public-relationsafdeling doet achter de schermen nog veel meer. De afdeling krijgt dagelijks gemiddeld zo’n vijftig verzoeken binnen. Deze lopen uiteen van bijvoorbeeld een bezoek aan Ajax of de vraag naar de aanwezigheid van spelers voor goede doelen.

De gepassioneerde PR-manager Simone Freling probeert samen met haar collega Danny Hess alle verzoeken te honoreren. ,,Daarbij gaat het niet om directe financiële steun, maar we stellen bijvoorbeeld wel regelmatig shirts met handtekeningen van Ajax-spelers ter beschikking.”