Menu

Terugblik seizoen 2001-2002: maart

De internetredactie blikt terug op het succesvolle seizoen. Wat gebeurde er allemaal precies dit jaar, dat in juli 2001 van start ging. Je leest het in elf episodes. Deze keer maart. Bergdolmo scoort het 5000e doelpunt sinds de invoering van de eredivisie.

Jelle van Damme, die een maand eerder als stagiair aan Ajax werd gekoppeld, maakt zijn debuut in het Ajax-shirt bij Jong Ajax. De Belg moet na een tweede gele kaart het veld echter verlaten.

Oud-aanvoerder Velibor Vasovic overlijdt op 62-jarige leeftijd . Hij wordt op 6 maart begraven en Bob Haarms vertegenwoordigt Ajax op de uitvaart.

Andy van der Meyde is er met Ajax uit. De rechtsbuiten verlengt en verbetert zijn contract, dat nu loopt tot de zomer van 2005. Meer contractnieuws: Ole Tobiasen en Serge van den Ban krijgen geen nieuwe verbintenis bij Ajax en Bram Verbist gaat terug naar GBA.

In de beste wedstrijd van het seizoen tot dan toe wint Ajax dankzij twee doelputen van Mido met 2-0 van Heerenveen.

Nadat de Klassieker tegen Feyenoord in 1-1 is geëindigd en Bergdolmo het 5000e doelpunt scoorde, blijft ook de topper tegen PSV onbeslist (1-1). ,,Dat ik de 5000e maakte wist ik niet. Ik moet gewoon de strafschoppen nemen. Dit is leuk om de kleinkinderen te vertellen. Nu op naar de 10.000", zegt de Noor na afloop.

Richard Witschge krijgt aan het einde van deze maand te horen dat hij vanaf komend seizoen weer deel uit maakt van de A-selectie van Ajax. Hij moet de concurrentie aangaan met Maxwell en Rafael van der Vaart, die rond de tijd dat Witschge hoort dat hij terugkeert, te horen krijgt dat hij voor de tweede keer onder het mes moet. De operatie aan de meniscus moet nog een keer.