Menu
Terugkeer in het Maksimir Stadion

Terugkeer in het Maksimir Stadion

Ajax keerde maandagavond terug in het Maksimir Stadion voor de eerste training in aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen Dinamo Zagreb dinsdagavond. Een seizoen geleden trof Ajax, destijds onder leiding van trainer Martin Jol, Dinamo Zagreb ook al in Europees verband.

Het Maksimir Stadion begaf zich maandagavond al helemaal in de UEFA Champions League-sferen. De herkenbare huisstijl van het prestigieuze voetbaltoernooi kleurde diverse ruimtes van het stadion. Even over zessen klonk de Champions League-hymne door de speakers, de kenmerkende tonen galmden door het lege stadion. De gelukkige Centre Circle Carriers oefenden tijdens het vertrouwde lied het wapperen van de Champions League-vlag. In aanloop naar de wedstrijd dinsdagavond mag niets aan het toeval overgelaten worden. De generale repetitie van de UEFA werd voortreffelijk afgerond.

Kenneth Vermeer is fit genoeg voor het Champions League-treffen met Dinamo Zagreb. Kenneth Vermeer is fit genoeg voor het Champions League-treffen met Dinamo Zagreb.

Ook het elftal van Frank de Boer werkte maandagavond de generale repetitie af voor het treffen met Dinamo Zagreb. In het stadion werkte de Ajax-selectie de eerste training op Kroatische grond af. De klassieke rondo waarbij de voeten razendsnel het werk doen en geen speler stil mag blijven staan, werd gevolgd door een partijvorm. ,,Een, twee, drie, vier, vijf’’, klonk het luid uit de mond van aanvoerder Jan Vertonghen. Iets verderop trainden de twee keepers Kenneth Vermeer en Jasper Cillessen met keeperstrainer Carlo l’Ami.

Terwijl de Ajacieden volop trainden, werd technisch manager Danny Blind aan de zijlijn geïnterviewd. Wat verwacht hij van de wedstrijd dinsdagavond? Bij de dug-out aanschouwde oud-keeper Hans Vonk het tafereel op het veld. Met de handen in de zakken, beschermend tegen de kou, bekeek de oud-speler van Ajax Cape Town de training en sloeg iedere beweging op. Ook voormalig doelman Joey Didulica, bekeek de oefensessie van een afstand. De oud-Ajacied is meegereisd naar Zagreb als gast van Ajax. Een handjevol Ajax-supporters maakte tijdens de Ajax-training een ommetje in het stadion. Zo viel er voor de Ajax-selectie op het veld het nodige te beleven en vermaakten de meegereisde supporters en gasten zich buiten de lijnen.

Volg Ajax in Zagreb via @AFCAjax op Twitter, Ajax.nl en Ajax TV!

Tekst: Ajax.nl/Nadia Marhoum
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Trainer Frank de Boer inspecteert zijn manschappen. Trainer Frank de Boer inspecteert zijn manschappen.
Gregory van der Wiel was voor het treffen met AZ geschorst. De back is dinsdag weer inzetbaar. Gregory van der Wiel was voor het treffen met AZ geschorst. De back is dinsdag weer inzetbaar.
Kan Theo Janssen zijn goede vorm uit de wedstrijd tegen AZ voortzetten tegen Dinamo Zagreb? Kan Theo Janssen zijn goede vorm uit de wedstrijd tegen AZ voortzetten tegen Dinamo Zagreb?
Miralem Sulejmani gooit er een sleepbeweging uit tijdens de training in het Maksimir. Miralem Sulejmani gooit er een sleepbeweging uit tijdens de training in het Maksimir.