Menu
Testimonial voor Van der Sar in ArenA

Testimonial voor Van der Sar in ArenA

Op 3 augustus 2011 wordt in de Amsterdam ArenA de testimonial (ere- of afscheidswedstrijd) gehouden voor Edwin van der Sar. De 40-jarige keeper verdedigde tussen 1991 en 1999 het Ajax-doel en kwam die periode tot 311 officiële duels als Ajacied. Op 3 augustus wordt de latere doelman van Juventus, Fullham FC en Manchester United in de ArenA uitgezwaaid door een selecte groep oud-collega’s.

De laatste wedstrijd die Van der Sar keepte was de Champions League-finale van afgelopen zaterdag tegen FC Barcelona. Als veertiger mag Van der Sar zich sinds afgelopen weekend de oudste speler in een Champions League-finale noemen. De recordinternational van Oranje kwam tot 130 interlands.

Van der Sar vierde als Ajacied zijn eerste grote successen. In 1995 won Van der Sar met Ajax onder meer de Champions League plus de Wereldbeker. Als doelman van Manchester United legde hij in 2008 nogmaals de belangrijkste beker voor Europese clubteams plus de Wereldbeker.

Informatie over het programma en de kaartverkoop van de testimonial van Edwin van der Sar volgt. De Ajax Open Dag zal ook op woensdag 3 augustus plaats vinden. Meer informatie over het programma van de Ajax Open Dag volgt in de komende weken.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst