Menu
'Tevreden met hier en daar een kanttekening'

'Tevreden met hier en daar een kanttekening'

Als Rick Hoogendorp de wedstrijd tegen Ajax niet had uitgekozen voor het verkwisten van grote mogelijkheden dan hadden de Amsterdammers het misschien nog lastig kunnen krijgen. Maar de RKC-spits deed dat tot opluchting van de thuisploeg wél, waardoor Ajax met een ruime marge kon winnen. ,,Met hier en daar enkele kanttekeningen, zit hier een tevreden coach'', sprak Danny Blind na afloop.

De kanttekeningen van de trainer hadden betrekking op de drie grote kansen die de Ajax-defensie de gasten aanreikte. ,,Drie is teveel”, vond Blind.

Ajax begon goed aan het duel. Met fijne combinaties, waarbij de laatste bal echter steeds niet goed genoeg was, had Ajax de opnieuw zeer defensief ingestelde gasten klem. Na een half uur spelen stond echter opeens Rick Hoogendorp vogelvrij aan de rechterkant en was het aan goed voetenwerk van doelman Hans Vonk te danken dat Ajax niet tegen een onverdiende achterstand hoefde aan te kijken. Een minuut later kwam Hoogendorp weer in kansrijke positie, maar nu schoot hij over.

Ajax, dat tot die twee momenten voornamelijk in balbezit was, leek door die plotselinge tegenstoten voorin wakker geschrokken. Want enkele minuten na de tweede kans van de Waalwijkers stond Ajax plotseling met 2-0 voor.

De doelpunten waren wonderschoon. De eerste was van Ryan Babel, die aan de linkerkant veel meer in zijn element lijkt dan in de spits. Na een prachtige actie schoot hij in een akelig klein hoekje raak. ,,De nummer 9 positie bij Ajax is niet de makkelijkste positie", verklaarde Blind. ,,Ryan is nog een A-junior. Op links heeft-ie een metertje meer en dat is niet slecht voor een jongen in ontwikkeling.”

De trainer keek ook tevreden toe Zdenek Grygera zich vaker voorin meldde. In de 38ste minuut was hij nog bij het vijandelijke doel in de buurt toen de Nigel de Jong een prachtige pass verzond. De Tsjech kopte keurig binnen, 2-0.

Bij het spel van Ajax net na rust plaatste de trainer wel enkele kanttekeningen. ,,We begonnen slecht aan de tweede helft”, sprak Blind. ,,RKC toonde meer lef en speelde meer naar voren. Het tweede gedeelte stemde meer tevreden.” Hoewel de trainer dus niet helemaal tevreden was, liet hij voor het eerst alle spelers van begin tot einde staan. Nigel de Jong en Angelos Charisteas zorgden met hun ook al weer prachtige goals voor een fraaie eindstand, 4-0.

Naar het fotoverslag Ajax - RKC >>